Barcelona

L'explosió de Gavà provoca una polèmica entre CiU i el PSC al Parlament

L'explosió de Gavà, que ha provocat 28 ferits, ha provocat una polèmica entre CiU i el PSC al Parlament català. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha denunciat la mala situació que té el barri afectat, Ca n'Espinós, i ha acusat el tripartit "d'intentar silenciar" que és "un dels barris més degradats de Catalunya". Al cap d'uns minuts, la portaveu adjunta del PSC al Parlament català, Carme Figueras, ha titllat de "miserable i sense escrúpols" l'actitud de Pujol i ha lamentat que CiU hagi fet servir l'accident per erosionar el govern. Per la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat del seu viatge a Brussel·les per visitar-ne els ferits.

Actualitzat
El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha comparegut en roda de premsa per expressar el seu suport als ferits i lamentar l'explosió, abans d'afegir que d'aquest desgraciat succés només cal "alegrar-se d'una cosa": que "posa sobre la taula" la situació de Ca n'Espinós de Gavà, "un dels barris més degradats de Catalunya", malgrat que "el tripartit intenta silenciar-ho".

Pujol ha recordat que CiU ja havia presentat diverses iniciatives parlamentàries per demanar que el govern català "s'impliqui més en la millora de la seguretat i la cohesió social" del barri.

Minuts després, la portaveu adjunta del PSC al Parlament català, Carme Figueras, ha titllat de "miserable i sense escrúpols" l'actitud de Pujol d'"utilitzar" l'explosió de Gavà per intentar "erosionar el govern de la Generalitat". La intervenció de Pujol, segons Figueras, demostra la "desesperació" del principal grup de l'oposició.

Fonts de CiU han explicat posteriorment que la intenció de Pujol no era en cap cas buscar matisos positius al succés de Gavà ni tampoc pretenia aprofitar el cas per desgastar al govern, sinó simplement recordar la situació de "degradació" del barri.

De la seva banda, el diputat del PP de Catalunya Josep Llobet s'ha solidaritzat també amb els ferits per l'explosió i ha anunciat que demanarà explicacions al govern de la Generalitat davant les queixes dels veïns de la zona perquè els serveis d'emergència i els bombers han trigat a arribar-hi.

Montilla, consternat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha interromput el seu viatge a Brussel·les per tornar a Catalunya amb l'objectiu d'interessar-se per les víctimes de l'explosió de gas. Montilla s'ha desplaçat immediatament a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on hi ha els ferits més greus. El president ha afirmat que "és una notícia molt greu pel nombre d'afectats i per la importància que ha tingut l'explosió, un fet que ens omple de consternació".

El president del govern català ha assegurat que els equips d'emergències han necessitat entre quatre i set minuts per anar fins a la zona del sinistre. "Hi ha gravacions que demostren que la capacitat de resposta ha estat ràpida", ha dit Montilla en resposta a les declaracions d'alguns veïns, que afirmaven que els bombers i la policia han trigat a arribar al barri de Ca n'Espinós.
Anar al contingut