L'explosió a Tarragona projecta una planxa d'una tona 2 km i provoca un mort
Una placa metàl·lica de l'empresa IQOXE va volar dos quilòmetres abans d'encastar-se en un pis de Torreforta i matar una persona (Mossos d'Esquadra)
Tarragona

L'explosió a Tarragona projecta una planxa d'una tona 2 km i provoca un mort

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant la mort, aquest dimarts, d'un veí del barri tarragoní de Torreforta arran de l'impacte d'una placa metàl·lica contra l'edifici on vivia.

En un missatge a Twitter han explicat que la peça fa aproximadament 1,20 metres per 1,65 metres, i uns 3 cm de gruix.

Diverses informacions apunten que seria la coberta del reactor on va tenir lloc la primera explosió.

 

 

El veí va morir a causa de l'esfondrament del sostre del seu pis, després que la placa va impactar una mica més amunt, contra el tercer pis de l'edifici.

Hi va arribar des del lloc de l'explosió a l'empresa IQOXE, al polígon de la Canonja, a més de dos quilòmetres de distància, tal com inicialment ja havien apuntat els bombers i l'Ajuntament de Tarragona.

 

Operaris dels Bombers treballant en l'edifici d'on s'ha esfondrat un dels sostres (ACN / Núria Torres)

 

La planxa, que podria pesar al voltant d'una tona, ha entrat a l'edifici pel tercer pis i n'ha malmès l'estructura.

Això ha causat l'ensorrament del forjat, afectant el sostre del segon pis, que és el terra del tercer.

 

Després de l'esfondrament, els bombers han revisat l'interior de l'habitatge, situat a la plaça Garcia Lorca, on han trobat el cos sense vida de l'home.

 

L'explosió, cap a tres quarts de set de la tarda, que ha causat vuit ferits, s'ha sentit a diversos municipis i s'ha vist des de diversos punts per les flames de grans dimensions.

 

Una finestra de l'edifici de Torreforta, presumptament afectat per l'explosió de la petroquímica (ACN / Núria Torres)

 

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres dotacions dels Bombers, a més d'efectius dels Mossos d'Esquadra i treballadors de l'Ajuntament de Tarragona, que han fet la revisió estructural de l'edifici.


Danys a Bonavista

A Bonavista, el barri més pròxim a la petroquímica, l'explosió no ha causat cap dany personal, però sí nombrosos danys materials. Les cases que miren a la petroquímica han estat les més afectades.

L'ona expansiva ha trencat els vidres d'alguns pisos.

També ha fet caure el fals sostre d'un habitatge en què també han aparegut esquerdes. I ha causat nombrosos desperfectes en un comerç.

En diversos edificis, també a la Canonja, hi han aparegut esquerdes que aquest matí els bombers inspeccionaven per avaluar-ne l'abast.

Anar al contingut