Bad Bunny en una actuació dels Premis Grammy (Reuters/Mario Anzuoni)

L'exparella de Bad Bunny li reclama 37 milions per una nota de veu inclosa en dues cançons

El 2015, Carliz De La Cruz Hernández va gravar-se amb el mòbil dient "Bad Bunny, baby", un eslògan que el cantant ha utilitzat sense el seu consentiment

El cantant porto-riqueny Bad Bunny ha estat demandat per la seva exparella per una gravació de veu que ella li va fer quan estaven junts. Ara, Carliz De La Cruz Hernández li exigeix 40 milions de dòlars (37 milions d'euros) per drets d'imatge, drets morals d'autor i danys i perjudicis, perquè assegura que la seva veu s'ha utilitzat sense el seu consentiment.

Bad Bunny i Carliz De La Cruz Hernández van començar a sortir el 2011 i ho van deixar als voltants del 2016. Segons recull el diari porto-riqueny Noticel, ella ha explicat en la demanda que una nit del 2015 ell li va demanar que es gravés dient "Bad Bunny, baby".

De La Cruz ho va fer amb el mòbil al lavabo de casa d'una amiga, on hi havia poc soroll, i la gravació es va incloure en la cançó "Pa Ti", publicada el 2016.


L'eslògan s'ha convertit en part de la iconografia de l'artista i, de fet, també apareix en una de les cançons del seu últim àlbum, "Un Verano Sin Ti", publicat el maig 2022 i guanyador d'un Grammy al millor àlbum de música urbana.

Segons explica De La Cruz en la demanda, aquell mateix mes un representant de Bad Bunny li va trucar per comprar-li la gravació de la seva veu per 2.000 dòlars, perquè la utilitzarien en l'àlbum que estava a punt de llançar-se.

Ella ho va rebutjar i, tot i no arribar a cap acord, la cançó es va acabar publicant amb la frase en qüestió.


Per tot això, Carliz De La Cruz Hernández ha demandat Bad Bunny per haver utilitzat la seva veu sense consentiment en cançons, promocions, concerts mundials, televisió, ràdio i plataformes socials i musicals.

En la demanda assegura que se sent angoixada perquè des de llavors "milers de persones" li han fet algun comentari sobre "Bad Buny, baby".


Bad Bunny, un dels artistes més ben pagats

Bad Bunny va entrar per primer cop en la llista Forbes el 2022 com un dels 10 artistes més ben pagats. Els 88 milions de dòlars que va ingressar per les entrades de les dues gires que va fer l'any passat el van situar en la desena posició del rànquing.

Carliz De La Cruz també ha demandat Noah Kamil Assad Byrne, el mànager de Bad Bunny, i Rimas Entertainment, la discogràfica que ha editat "Pa Ti" i "Un Verano Sin Ti".

 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut