Un xerpa espera els resultats d'una PCR en un hospital de Katmandu (EFE/Narendra Shrestha)
Un xerpa espera els resultats d'una PCR en un hospital de Katmandu

L'expansió de la Covid al Nepal arriba al camp base de l'Everest

El Nepal viu una segona onada del coronavirus molt més virulenta que la primera: amb més de 9.000 contagis diaris, els hospitals estan saturats

RedaccióActualitzat

L'expansió de la Covid a l'Índia està afectant també països veïns, com el Nepal. El petit regne de l'Himàlaia ja supera els 9.000 contagis diaris, xifra rècord des de l'inici de la pandèmia.

El nombre de nous positius s'enfila vertiginosament al país i la Covid ha arribat fins al camp base de l'Everest, la muntanya més alta del planeta.

Una trentena de persones han estat evacuades del camp base amb símptomes de Covid-19. En saber-se que moltes d'elles han donat positiu, el temor d'un brot al campament augmenta.

El Nepal ja supera la xifra de 9.000 nous contagis de Covid diaris (EFE/Narendra Shrestha)
El Nepal ja supera la xifra de 9.000 nous contagis de Covid diaris (EFE/Narendra Shrestha)

Les autoritats nepaleses intenten minimitzar-ho, defensant l'eficàcia de les mesures preventives aplicades en aquestes zones d'acampada.

El Ministeri de Turisme nepalès nega que hi hagi cap brot de coronavirus a l'Everest, on ara hi ha unes 1.500 persones entre muntanyencs que esperen per pujar la muntanya, xerpes i personal per atendre les expedicions. Després d'un any sense turisme d'alta muntanya per les restriccions per la Covid, ara el Nepal havia emès més de 400 permisos per pujar l'Everest. Cadascuna d'aquestes autoritzacions costa 11.000 euros.

Kilian Jornet, que està ja a l'Everest per intentar la difícil ascensió per l'aresta oest sense oxigen, ha demanat precaució als integrants de totes les expedicions i respectar les mesures sanitàries per evitar contagis:

 


 

Una imatge d'arxiu del camp base de l'Everest (EFE/ Balazs Mohai)
Una imatge d'arxiu del camp base de l'Everest (EFE/ Balazs Mohai)

Però la realitat és que la segona onada de la Covid al Nepal, com a l'Índia, està sent molt més virulenta que la primera. Amb una taxa de positivitat del 44%, els hospitals estan saturats i l'oxigen no arriba per a tots els malalts que ho necessiten. Les víctimes diàries no deixen d'augmentar, fins al punt que s'han hagut d'habilitar espais amb pires per incinerar cadàvers.

Persones equipades amb equips de protecció fan crematoris improvisats de víctimes de la Covid (EFE/Narendra Shrestha)
Persones amb equips de protecció fan crematoris improvisats de víctimes de la Covid (EFE/Narendra Shrestha)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut