L'exnúmero 2 de Comunicació de La Moncloa, imputat per espionatge a Pablo Iglesias
Alberto Pozas ha passat de testimoni a investigat

L'ex-número 2 de Comunicació de La Moncloa, investigat per l'espionatge a Iglesias

El jutge que investiga el suposat espionatge al líder de Podem ha imputat Alberto Pozas per revelació de secrets

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decidit investigar l'ex-número 2 de Comunicació de La Moncloa, el periodista Alberto Pozas, per revelació de secrets en la peça separada de l'anomenat cas Tándem, de suposat espionatge al líder de Podem, Pablo Iglesias.

El jutge l'havia citat aquest dilluns com a testimoni, però ha decidit canviar-li l'estatus i el torna a citar ara com a investigat. Per tant, Pozas haurà de tornar a l'Audiència Nacional acompanyat d'un advocat.

Pozas va dimitir la setmana passada com a director general d'Informació Nacional de Pedro Sánchez arran de les informacions que el vinculaven a la trama d'espionatge que gira a l'entorn de l'excomissari de la policia José Villarejo.

Segons fonts judicials, Pozas ha admès que va ser ell, quan era director de la revista Interviú, qui va donar a Villarejo un "pendrive" amb la còpia de les dades del telèfon, robat l'any 2016, a una assessora de Podem.

L'exalt càrrec de La Moncloa ha ratificat així la versió de l'excomissari quan va declarar com a investigat per aquesta causa i va afirmar que Pozas li havia entregat la memòria amb el contingut del mòbil sostret i que va acabar sent publicat pel diari digital Okdiario.

 

El PSOE marca distàncies


El PSOE ha marcat distàncies amb Alberto Pozas i ha recordat que la imputació es deu a la seva activitat professional prèvia al nomenament com a director general d'Informació Nacional del govern de Pedro Sánchez.

Pozas va presentar la dimissió al·legant que se l'estava utilitzant per atacar el govern espanyol i el seu president, i lamentant que un episodi de la seva etapa com a director d'"Interviú" es convertís en una bomba informativa en plena campanya electoral.

 

Policia patriòtica


Aquesta peça sobre el suposat espionatge a Pablo Iglesias és un només una de les potes del cas Tándem, que investiga les activitats de l'excomissari de la policia José Villarejo, actualment empresonat.

Segons diverses informacions, Villarejo i altres agents del cos haurien creat una anomenada "policia patriòtica", que sense cap manament judicial s'hauria dedicat a l'espionatge polític i a la fabricació de notícies falses durant el mandat de Mariano Rajoy.

En aquest marc de guerra bruta s'inscriu també l'anomenada Operació Catalunya, destinada a desprestigiar els partits polítics independentistes, que es va traduir, entre altres, en la difusió d'informacions falses com ara que l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias tenia un compte a Suïssa.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoCorrupcióUnides PodemPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut