Barcelona

L'exministre del PSOE Josep Borrell creu que una Catalunya independent tindria més recursos

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'exministre socialista i expresident del Parlament Europeu ha especificat, però, que les estructures d'Estat li costarien 6.000 milions i no 3.000 milions, com diu Mas

RedaccióActualitzat

El ministre d'Obres Públiques amb el PSOE i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, considera que una Catalunya independent tindria més recursos que ara. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Borrell ha explicat per què creu que la independència podria tenir els seus avantatges: "Tindria més recursos. Calculant d'una manera homologable a altres càlculs que es fan, quan fem servir el mateix mètode que donen els 16.000 milions que equivalen a un 8,5% del PIB, Catalunya estaria més a prop del 5% que del 8,5% del PIB" aportat al conjunt de l'Estat.

L'exministre socialista ha especificat, però, que a Catalunya les estructures d'Estat li costarien uns 6.000 milions d'euros, és a dir, 3.000 milions més del que ha reconegut el president de la Generalitat, Artur Mas. Josep Borrell, que acaba de publicar el llibre "Los cuentos y las cuentas de la independència", ha assenyalat que si Catalunya fos membre de l'OTAN, l'exèrcit li costaria un 2% del PIB.

A l'entrevista a Catalunya Ràdio, l'expresident del Parlament Europeu ha dit, textualment, que encara li pica el cuc de la primera línia de la política. Sense especificar si li hagués agradat ser-hi en alguna candidatura de cara al 27-S, Borrell ha apuntat que aquest és un moment transcendental per al país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut