Boris Johnson assegura que l'acusació contra ell és una maniobra per desacreditar-lo (Reuters)
Boris Johnson assegura que l'acusació contra ell és una maniobra per desacreditar-lo (Reuters)
Londres

L'exministre Boris Johnson, acusat de mentir durant la campanya del Brexit

Un jutge ha citat l'aspirant a rellevar May per dir que al Regne Unit li costava 350 milions de lliures setmanals ser membre de la UE, una xifra desmentida pels mateixos partidaris del Brexit

RedaccióActualitzat

La justícia britànica ha citat l'exministre d'Afers Estrangers Boris Johnson, a qui acusen d'haver mentit durant la campanya del referèndum del Brexit, el 2016. Johnson, un dels principals artífexs de la sortida europea del Regne Unit, havia assegurat que els britànics pagaven 350 milions de lliures a la setmana per pertànyer al bloc comunitari. Els mateixos partidaris del Brexit van desmentir aquesta xifra.

L'acusació contra l'exministre l'ha liderada Marcus Ball, un jove de 26 anys que ha aplegat més de 200.000 euros a través de micromecenatge. El seu advocat acusa Johnson d'haver-se comportat de forma irresponsable i deshonesta, mentre que la defensa de l'excap de la diplomàcia britànica assegura que tot és un truc que obeeix a objectius polítics.

Segons la cadena BBC, la sentència màxima per haver mentit és la cadena perpètua, però per ara, Johnson haurà de comparèixer a un tribunal que determinarà, en primer lloc, si l'afer s'admet a tràmit i s'envia a un altre tribunal.

 

Johnson podria ser la setmana que ve el successor de May (Reuters)​


Johnson aspira a rellevar May

Boris Johnson és també el candidat favorit a substituir la primera ministra britànica, Theresa May, que abandonarà el càrrec a finals de la setmana que ve. El mateix dia que May va anunciar que plegaria, el que va ser també alcalde de Londres va dir rotundament que, "amb seguretat", seria candidat a rellevar la "premier". "Deixarem la Unió Europea el 31 d'octubre, amb acord o sense", va afirmar sense dubtar-ho.

L'excèntric i provocador Boris Johnson ha estat un dels líders conservadors que més ha erosionat la figura de Theresa May. Va ser un dels artífexs de la victòria del sí al referèndum del Brexit.

ARXIVAT A:
Brexit
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut