Amb l'acord, l'home acusat de difondre dades de la víctima de La Manada ha evitat el judici (Europa Press)

L'exmilitar que va difondre dades de la víctima de La Manada evita la presó i la indemnitzarà

Ha acceptat una pena de 24 mesos i indemnitzar la jove amb 20.000 euros

RedaccióActualitzat

Un veí del districte barceloní d'Horta-Guinardó jutjat per haver fet públiques dades de la víctima d'una violació múltiple a Pamplona el juliol del 2016, el cas conegut com el de La Manada, ha acceptat indemnitzar la jove amb 20.000 euros i una pena de 24 mesos de presó. També s'ha compromès a pagar una multa de 1.320 euros.

L'home, un exmilitar d'uns 40 anys, estava acusat d'un delicte contra la integritat moral i un altre de revelació de secrets per haver publicat en un fòrum d'internet una fotografia del DNI de la jove, imatges de l'agressió sexual i altres imatges i dades privades.

Amb l'acord, l'acusat ha evitat el judici que havia de fer-se al jutjat penal número 1 de Barcelona. A més, evitarà l'ingrés a presó si paga la multa i la indemnització i no delinqueix en els pròxims tres anys.

Ara, però, el jutjat haurà de decidir si la indemnització l'ha d'assumir l'empresa titular del fòrum on l'acusat va publicar les dades, com a responsable civil subsidiària.

Les acusacions hi estan d'acord, però la defensa de l'empresa titular del fòrum s'hi oposa, amb l'argument que les imatges van ser retirades de forma immediata.

La Fiscalia i les acusacions particular i popular demanaven entre dos anys i mig i tres anys de presó, 6.000 euros de multa i 5.000 d'indemnització a la víctima.

En el seu escrit, la Fiscalia sostenia que la intenció de l'acusat va ser "burlar-se i causar inquietud moral" a la jove.


Revictimització i exposició a les xarxes

Aquest no és el primer judici per la difusió de dades de la víctima de La Manada: un altre home va ser condemnat a dos anys i un dia de presó, a Pamplona, per haver difós una foto de la víctima de La Manada a Twitter amb un text que deia: "La noia suposadament violada per La Manada ha demanat que no es difongui aquesta imatge perquè potser pensem que només era una 'golfa' borratxa."

Palau de Justícia de Pamplona (Europa Press)

La difusió de dades i imatges de la víctima i de la violació, considerades confidencials, va ser possible per un error de seguretat informàtica a l'hora de difondre la primera sentència, de l'Audiència de Navarra.

Tot i que s'havien suprimit del document, un codi no esborrat va permetre accedir-hi temporalment. A partir d'aquí, diverses persones, sovint vinculades a l'extrema dreta, van difondre les dades i les imatges i van fer escarni de la jove violada en grup.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexualLa Manada
Anar al contingut