Moscou

L'exmagnat del petroli rus Mikhaïl Khodorkovski, condemnat a 13 anys i mig de presó

El fundador de la petroliera Iukos i en altre temps l'home més ric de Rússia, Mikhaïl Khodorkovski, haurà de seguir a la presó. El jutge Víctor Danilkin, el mateix que dilluns el va declarar culpable dels delictes d'haver robat petroli de la seva pròpia empresa i de blanqueig de diners, l'ha condemnat a 13 anys i mig de presó. Aquesta nova condemna s'interpreta com un intent del Kremlin d'apartar Khodorkovski, enemic polític de Vladímir Putin, de les eleccions presidencials del 2012. L'advocat de Khodorkovski ha qualificat el judici d'"il·legal", fruit de les pressions de Putin.

Actualitzat
Mikhaïl Khodorkovski i el seu soci Plató Lébedev, que també ha estat condemnat, complien pena per una sentència anterior. La fiscalia russa havia demanat una pena de 14 anys de presó per a tots dos inculpats pel robatori de 218 milions de tones de cru per valor de 27.000 milions de dòlars a la seva pròpia companyia privada, Iukos, i de blanqueig de diners.

El magistrat ha precisat que, si bé la nova condemna compta a partir del febrer del 2007, quan tots dos empresaris van ser processats per segona vegada, es computarà el període que han passat a la presó des del 2003. Segons l'oficina de premsa de Khodorkovski, la sentència judicial vol dir que el magnat no podrà sortir de la presó fins al 2017.
Anar al contingut