París

L'exjutge del "cas Bettancourt" acusa Sarkozy d'haver acceptat diners en negre per la seva campanya

Nicolas Sarkozy hauria cobrat diners en negre relacionats amb l'escàndol de L'Oreal. L'exjutge que instruïa el cas ho ha assegurat en un llibre publicat per dos periodistes de "Le Monde". Segons la magistrada, un testimoni clau hauria vist com el primer ministre francès acceptava sobres amb diners de part de la màxima accionista de l'imperi de la cosmètica.

Actualitzat
El llibre, que porta per títol "Sarko m'a tuer", "Sarko m'ha matat", recull les declaracions de l'exjutge del "cas Bettancourt", Isabelle Prévost-Desprez, en què acusa Nicolas Sarkozy d'haver cobrat diners en negre procedents de la propietària de l'imperi L'Oreal.

Segons Prévost-Desprez, malgrat que els testimonis tenen "por de parlar el tema", un d'ells va assegurar que havia vist com el primer ministre francès cobrava importants sumes de diners, que li arribaven a través de sobres.

La magistrada va haver de deixar el cas la tardor de l'any passat, després que fos traslladada al Tribunal Correccional de Bordeus, un trasllat que segons ella "no va ser casual".

Des del Palau de l'Elisi s'ha desmentit categòricament assegurant que es tracta d'"al·legacions escandaloses, infundades i falses".

L'escàndol Bettencourt va esclatar el 2009 quan a partir d'un conflicte familiar entre les propietàries de L'Oreal per controlar la fortuna van sortir a la llum més de 20 hores de gravacions privades registrades pel majordom de l'hereva de l'imperi.

El cas va acabar esquitxant l'esfera política i va provocar la dimissió del ministre Eric Woerth en relació amb un presumpte finançament il·legal de la campanya presidencial de Sarkozy.
Anar al contingut