La mortalitat general s'ha reduït un 6% al maig i un 13% al juny
La mortalitat general s'ha reduït un 6% al maig i un 13% al juny
Oslo

L'èxit de la lluita contra el coronavirus enfonsa les funeràries a Noruega

Demanen ajudes econòmiques al govern davant la reducció general de la mortalitat al país

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Les empreses funeràries noruegues passen per un mal moment econòmic i demanen ajuda financera al govern per culpa de l'èxit de les mesures contra la Covid-19, que han reduït dràsticament el nombre de morts al país.

A Noruega, la pandèmia només ha provocat la mort de 253 persones i el contagi de 9.000, una de les taxes més baixes d'Europa. A dia d'avui no comptabilitza cap mort de coronavirus.

Les famílies noruegues han renunciat als funerals per mantenir el distanciament social
Les famílies noruegues han renunciat als funerals per mantenir la distància social (Pixabay)

 

La lluita contra la pandèmia redueix la mortalitat

Al país escandinau, amb 5 milions de persones, la mortalitat s'ha reduït al maig un 6 per cent i al juny fins a un 13 per cent, perquè les mesures anti-Covid han estat efectives també contra altres malalties habituals.

Els funerals també han caigut perquè moltes famílies han mantingut estrictament les normes de distanciament social, en un país on les capelles són normalment de dimensions reduïdes. Per això, s'ha renunciat majoritàriament a les cerimònies, que representen la major part del preu del funeral.

 

A partir del 12 de març, el govern d'Oslo va aplicar estrictes mesures per combatre la pandèmia i va aïllar de forma escrupolosa la gent gran. Es van tancar escoles, bars, espais públics i activitats esportives i culturals.

Les restriccions ja s'han aixecat a Noruega, a diferència de la veïna Suècia, que ha afrontat la pandèmia amb mesures molt més flexibles però amb pitjors resultats i que continuen actives.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut