L'exfiscal anticorrupció Manuel Moix, acusat d'integrar una organització criminal
La denúncia acusa Moix de protegir el PP

L'exfiscal anticorrupció Manuel Moix, acusat d'integrar una organització criminal

La denúncia d'un guàrdia civil sosté que Moix va maniobrar per protegir el PP durant la investigació d'un cas d'espionatge polític a la Comunitat de Madrid

Quim BalaguerActualitzat

Qui va ser fiscal anticorrupció i actualment fiscal del Tribunal Suprem, Manuel Moix, ha estat denunciat per un guàrdia civil que va resultar absolt en el judici del conegut com a cas dels espies a la Comunitat de Madrid durant la presidència d'Esperanza Aguirre.

Segons ha avançat la cadena SER, a la denúncia s'acusa Moix i tres comandaments de la Policia Nacional d'un presumpte delicte d'organització criminal, prevaricació, suborn, tràfic d'influències i delicte continuat de falsedat documental.

El guàrdia civil creu que Moix hauria ordenat i emparat diverses irregularitats durant la instrucció del procés amb l'única finalitat de protegir els càrrecs del PP que van ordenar l'operació.

El cas de l'espionatge a la Comunitat de Madrid es remunta a l'any 2008 en plena pugna política interna al PP entre la presidenta regional, Esperanza Aguirre, i l'aleshores alcalde de la capital, Alberto Ruiz-Gallardón.

Segons les acusacions del guàrdia civil, Moix i els altres comandaments policials denunciats van fer falses acusacions d'espionatge a persones que no tenien res a veure amb el cas, Per això reclama a Moix el pagament d'una fiança de 250.000 euros per reparar els danys morals i psicològics causats.

Manuel Moix va durar menys de tres mesos com a fiscal anticorrupció, del 8 de març a l'1 de juny del 2017, i va dimitir quan es va fer públic que amb la seva família tenia una societat offshore a Panamà per a la gestió del seu patrimoni immobiliari.

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialComunitat de Madrid
Anar al contingut