Els russos no han pogut, de moment, evitar el bloqueig dels tractors John Deere (Bob Adams/Wikimedia Commons)

L'exèrcit rus roba tractors ucraïnesos i l'empresa fabricant els bloqueja remotament

L'equipament agrícola robat per les tropes russes ha estat localitzat a Txetxènia gràcies als GPS que portaven incorporats els tractors

A mesura que l'exèrcit rus ha anat conquerint territori ucraïnès, s'han anat repetint les denúncies que les tropes russes han robat i saquejat tot el que han trobat al seu pas. Des d'electrodomèstics o telèfons mòbils en cases particulars, fins a gra o material agrícola a les zones més rurals.

Precisament, un dels robatoris d'aquest material agrícola, els tractors ucraïnesos, els ha acabat sortint malament als militars russos. I és que després d'endur-se equipament divers d'un concessionari de la ciutat ucraïnesa de Melitópol per valor d'uns 5 milions d'euros, no han pogut, de moment, fer servir cap tractor. L'empresa fabricant, John Deere, els ha bloquejat de forma remota, i els ha deixat inoperatius.

Els tractors John Deere porten incorporada tecnologia d'última generació (Reuters/Bing Guan)

Els equips sostrets, i ara desactivats, han estat localitzats mitjançant el GPS incorporat que porten els tractors, a més de 800 quilòmetres de distància d'on van ser robats, concretament a Txetxènia.

La incorporació d'aquest software de l'empresa John Deere, que impedeix que els agricultors puguin reparar ells mateixos els equips, havia generat últimament un intens debat arreu pel control que implicava per part del fabricant, un cop venut el producte. Ara, aquestes capacitats tecnològiques han esdevingut clau per frustrar l'èxit del robatori.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut