Caserna del Bruc
Fonts del Ministeri de Defensa no detallen el colofó dels militars implicats (ACN)

L'Exèrcit identifica els autors del sorteig del servei d'una prostituta a la caserna del Bruc

El Ministeri de Defensa no concreta quants militars han estat implicats en el cas ni tampoc les mesures sancionadores que s'han adoptat, malgrat que la ministra Robles va assegurar que se'ls expulsaria

RedaccióActualitzat

L'exèrcit ha identificat els responsables d'organitzar el sorteig organitzat a la caserna del Bruc de Barcelona per tenir una trobada amb una prostituta, a principis de desembre, un cop ha tancat la investigació interna, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat TV3.

Les mateixes fonts del Ministeri de Defensa, però, no concreten quants militars han estat implicats en el cas, ni el seu grau d'escalafó, ni tampoc les mesures sancionadores que s'han adoptat. Quan es van saber els fets, la Ministra de Defensa, Margarita Robles, va asegurar que els implicats serien expulsats de l'exèrcit.

El sorteig es va fer a través un grup de WhatsApp per recaptar diners per al sopar de la Puríssima, ple de comentaris masclistes. Una setantena d'efectius formarien part del xat, que no formava part del circuit oficial de comunicació de l'exèrcit.

Haurien penjat un cartell al bar de la caserna anunciant el sorteig d'una estona amb "una dama de companyia", amb una foto de la noia en qüestió.

Els que aportessin 25 euros per al sopar entraven en el sorteig, però també podien pagar 3 euros només pel sorteig i podien comprar bitllets extres per un euro.

L'endemà de fer-se públic, l'Exèrcit de Terra va anunciar que portava el cas davant la Fiscalia.

ARXIVAT A:
Masclisme Exèrcit espanyol
Anar al contingut