Militars de l'UME han desinfectat l'aeroport del Prat (Reuters/Nacho Doce)
Militars de l'UME han desinfectat l'aeroport del Prat (Reuters/Nacho Doce)
El Prat de Llobregat

L'exèrcit desinfecta l'aeroport del Prat en la primera acció a Catalunya pel coronavirus

La Unitat Militar d'Emergències fa tasques de neteja a l'aeroport del Prat, contra el criteri de la Generalitat

RedaccióActualitzat

L'exèrcit ha començat a desinfectar l'aeroport del Prat, en la primera intervenció que fa a Catalunya des que va començar la crisi pel coronavirus. 83 militars vinguts de Saragossa de l'UME, la Unitat d'Emergències, han arribat a la terminal 1 de l'aeroport del Prat aquest dijous al vespre, i hi continuaven treballant passades les 21.00.

Equipats amb vestits de plàstic i mascaretes, han desinfectat la zona pública de facturació de maletes i els llocs amb més trànsit de persones.

Amb ruixadors, han llançat una solució de lleixiu molt concentrada, d'hipoclorit sòdic. Aquest divendres continuaran fent tasques de neteja, tant a l'aeroport com al port de Barcelona.

 

 

Són espais de pas de molta gent i, per tant, zones de possible infecció.

Per desinfectar el port i l'aeroport, els efectius de l'UME compten amb 28 vehicles militars, incloent-hi lleugers, autobombes, camions de càrrega i vehicles de transmissions.

La Generalitat: "Menys desinfeccions i més tancar"

L'exèrcit espanyol fent tasques de desinfecció a la zona de facturació de l'aeroport del Prat-Josep Tarradellas
L'exèrcit espanyol fent tasques de desinfecció a la zona de facturació de l'aeroport del Prat - Josep Tarradellas (Reuters / Nacho Doce)


La iniciativa, que ha anunciat dijous al migdia en una roda de premsa el cap de l'Estat Major de Defensa, el general Miguel Ángel Villarroya, ha topat amb el rebuig del govern català, que no la veu útil i insisteix a demanar que es tanquin aquestes vies d'entrada de gent.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha considerat que no té sentit mantenir-les obertes:

"Menys desinfeccions i més tancar el port, l'aeroport i les vies fèrries."

Buch ha afegit que, si s'hagués fet cas a la petició de la Generalitat d'un confinament general, "avui no hauríem de desinfectar el port, l'estació de l'AVE i l'aeroport perquè estarien tancats". També s'ha preguntat "quantes hores" durarà la desinfecció.

En una roda de premsa al migdia, el conseller ha comentat que no tenien informació oficial sobre aquest desplegament militar.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Exèrcit espanyolAeroports
Anar al contingut