Manifestació contra la junta militar que governa Birmània des de l'1 de febre (EFE)
Manifestació contra la junta militar que governa Birmània des de l'1 de febre (EFE)

L'exercit birmà massacra un campament de manifestants a Bago i mata 82 persones

Hi ha més de 700 morts des del cop militar de l'1 de febrer i més de 3.000 persones són a la presó, inclosa l'expresidenta Aung San Suu Kyi

La violència contra la població civil no cessa a Birmània. L'última matança de la policia i l'exèrcit a Birmània no acovardeix els manifestants que lluiten contra el cop d'estat militar al país.

Centenars de persones han recorregut diumenge els carrers de Mandalay, al nord del país, per demanar justícia per l'assassinat divendres d'una vuitantena de persones a la població de Bago.

Des de primera hora del matí de divendres esquadrons militars van fer servir explosius i armes de gran calibre per disparar contra els manifestants que havien acampat en una zona de Bago. Segons denuncien entitats humanitàries, que qualifiquen de "matança" l'acció dels militars a la ciutat, la policia no va permetre que els sanitaris atenguessin els centenars de ferits i moltes persones van morir dessagnades al carrer.

Soldats patrullant divendres per la ciutat de Bago on van provocar una massacre entre els manifestans
Soldats patrullaven divendres per la ciutat de Bago on van provocar una massacre entre els manifestans (Reuters)

L'Associació per a l'Assistència de Presos Polítics (AAPP) assegura que la xifra definitiva de manifestants morts a Bago pot incrementar-se a mesura que es coneguin noves dades.

Molts residents de Bago intenten fugir de la ciutat, que té un quart de milió d'habitants, per por a un nou atac de les forces armades. Però els militars han instal·lat controls a les sortides de la ciutat.

L'oficina de les Nacions Unides a Birmània confirma que ha rebut informes "d'ús d'artilleria pesada contra civils i de denegació de tractament mèdic als ferits".

Manifestants al costat de militars fortament armats a Mandalay
Manifestants al costat de militars fortament armats a Mandalay (EFE)

Al bany de sang, amb més de 700 morts des de l'inici del cop militar l'1 de febrer, s'hi afegeix que ja hi ha més de 3.000 persones empresonades, inclosa l'expresidenta Aung San Suu Kyi.

Un tribunal militar ha condemnat a mort 19 persones acusades de l'assassinat d'un soldat, en les primeres sentències a pena capital després del cop d'estat. Dels 19 condemnats, només dos estan detinguts i la resta han estat condemnats en rebel·lia i tenen ordre de detenció.

ARXIVAT A:
Birmània
Anar al contingut