L'exercit alemany "repatriarà" 22.500 litres de cervesa amb la retirada de l'Afganistan
Una patrulla de soldats alemanys a Camp Marmal, el seu camp a l'Afganistan

L'exèrcit alemany "repatriarà" 22.500 litres de cervesa amb la retirada de l'Afganistan

Quan tanca un camp militar, la Bundeswehr acostuma a vendre els consumibles excedents al país d'estada, però, en aquest cas, les lleis i la religió de l'Afganistan prohibeixen qualsevol importació d'alcohol

Actualitzat

La retirada de les tropes de l'OTAN de l'Afganistan suposa el tancament i desmantellament dels camps militars que hi ha estesos pel territori. Això suposa el retorn, a cada país, de centenars de contenidors amb armes i equip militar, així com d'altres estris no militars (com material d'oficina) o recursos necessaris per a la supervivència dels soldats o material d'oficina.

En aquests contenidors, Alemanya haurà de transportar no només tot aquest arsenal, sinó també milers de litres de cervesa, caixes de vi i xampany que els seus soldats no han consumit. En concret, uns 22.500 litres de begudes alcohòliques, segons ha publicat Der Spiegel.

En la seva pàgina web, la Bundeswehr (nom de les forces armades alemanyes) explica com és la logística del retorn de les tropes i del material des de l'Afganistan. Uns enviaments que van començar a l'abril i que s'aniran fent al llarg dels mesos de retirada.

Detall d'un pegat de la missió Resolute Support de l'OTAN d'un soldat de la Bundeswehr (EuropaPress/Michael Kappeler)


D'entre tot el material catalogat, la Bundeswehr explica que el material no utilitzat "es recicla contínuament, es ven o es retorna" com a part de la "neteja agressiva". En el cas dels consumibles, el més habitual és que no es retornin "per motius de cost", i es venen al lloc.

El problema és que, per raons legals i religioses, les forces alemanyes no poden vendre les seves reserves d'alcohol a l'Afganistan, ni tampoc transferir-los a l'exercit del país asiàtic.

I és que la compra i la importació d'alcohol està prohibida a tot el país, amb l'excepció de Camp Marmal, la base militar alemanya. I tampoc es pot destruir, per motius mediambientals.

Com a resultat, unes 65.000 llaunes de cervesa i 340 botelles de vi i xampany hauran de ser transportades a Alemanya. Una mercaderia que la portaveu del ministeri de Defensa, Christina Routsi, ha dit que es repatriaran mitjançant un contractista civil.


Dues llaunes de cervesa al dia

El consum de cervesa per part dels soldats de la Bundeswehr, però, no ha estat mai exempt de polèmica. Der Spiegel assenyala que des de l'inici va ser un tema controvertit i que també va ser criticat pels Estats Units, país que té prohibit el consum de begudes alcohòliques als seus soldats.

També s'ha criticat dins del país europeu. L'any 2007, l'oposició alemanya van revelar que les tropes germàniques a l'Afganistan havien rebut més d'un milió de litres d'alcohol com a part del subministrament normal d'alimentació i begudes. En concret 990.000 litres de cervesa i 69.000 de vi, segons va informar també Der Spiegel. Unes dades que la Bundeswehr va haver de reconèixer.

A més a més, aquest divendres, el setmanari alemany també ha explicat, per primera vegada, que als soldats se'ls permet, normalment, dues llaunes de cervesa al dia, o una quantitat equivalent d'alcohol.

La ministra de Defensa alemanya, Annegret Kramp-Karrenbauer, camina amb soldats del Camp Marmal, a l'Afganistan, el febrer de 2021 (EuropaPress/Sabine)

 

El retorn després de 20 anys a l'Afganistan

La retirada es va iniciar a partir de l'anunci del president dels Estats Units, Joe Biden, de retirar les seves tropes de la regió. Una iniciativa que ben aviat van seguir els aliats de l'OTAN.

Cada país està duent a terme la desmilitarització de la zona lliurement. Mentre que Alemanya té previst acabar als voltants del 4 de juliol, els EUA ho volen fer l'11 de setembre del 2021. Una data que coincideix amb el 20è aniversari dels atemptats a Nova York i que significarien l'inici del desplegament de soldats internacionals a l'Afganistan.

ARXIVAT A:
Alemanya
Anar al contingut