Futbol

L'exentrenador del Barça Johan Cruyff té càncer

A l'exjugador i extècnic del Barça se li ha diagnosticat aquesta mateixa setmana un càncer de pulmó i s'està sotmetent a proves per veure'n l'abast i valorar el millor tractament.

Actualitzat
Johan Cruyff haurà de superar un nou obstacle. Als seus 68 anys, a l'exjugador i exentrenador del Barça, entre altres equips, li han diagnosticat aquest dimarts mateix un càncer de pulmó. La notícia, avançada pel programa "El matí" de Catalunya Ràdio, ha estat confirmada per la família de l'afectat. En un comunicat, la família Cruyff també ha demanat que es respecti la privacitat del malalt i ha indicat que una vegada concloguin les proves mèdiques es donarà l'oportuna informació.  
 
Cruyff s'està sotmetent a anàlisis per determinar l'abast de la malaltia i per decidir el tractament a seguir. L'holandès, pare de l'estil de joc del Barça de les últimes dècades, ja va haver d'afrontar una operació a cor obert l'any 1991, quan ocupava la banqueta de l'equip blaugrana. Conegut en la seva joventut -fins i tot quan era jugador- per ser un fumador empedreït, va deixar el tabac arran dels problemes cardíacs. Fins i tot va protagonitzar una famosa campanya publicitària anti-tabac. 
 
Guanyador de la primera Copa d'Europa amb el Barça l'any 1992, l'última tasca de Cruyff com a tècnic va ser al capdavant de la selecció catalana, del 2009 al 2013.  
    
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut