Madrid

L'executiu de Zapatero recorda que les resolucions del Parlament "no afecten" el govern espanyol

La resolució que el Parlament de Catalunya ha aprovat aquest divendres demanant el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, no tindrà conseqüències al govern espanyol. La vicepresidenta de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que el govern de Zapatero "no atendrà" el requeriment perquè les decisions de la cambra catalana "no afecten" l'executiu. De la Vega s'ha pronunciat d'aquesta manera a la roda de premsa posterior al consell de ministres, quan també ha assegurat que la broma de Zapatero sobre la puntualitat dels trens de Rodalies "no volia ofendre ningú".

Actualitzat
De la Vega ha argumentat que el Parlament de Catalunya "és autònom" per fer el que consideri oportú, "de la mateixa manera" que l'executiu central també és sobirà. La vicepresident primera del govern espanyol s'ha desmarcat de la votació al Parlament de tots els grups menys del PSC.

La ministra portaveu també ha defensat la broma que José Luis Rodríguez Zapatero va fer sobre la puntualitat dels trens de Rodalies al programa d'Andreu Buenafuente i ha dit que no volia ofendre ningú: "Aquest govern ha demostrat moltíssim respecte pels usuaris, i el primer, el seu president, que ha estat amb ells".

Sobre la "preestrena" de l'AVE Madrid-Valladolid, que la ministra va fer dijous, De la Vega ha assegurat que va ser "una prova més" de les que fan amb els combois i ha recordat que la inauguració serà el 22 de desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut