Caracas

L'exdona de Chávez fa campanya en contra del referèndum

Quan falten quatre dies per al referèndum en què s'han de votar les reformes constitucionals impulsades per Hugo Chávez per tal de poder-se presentar indefinidament a les eleccions, el president de Veneçuela no té gens clara la victòria. Ara, fins i tot, la seva exdona se li ha girat en contra i ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer apostasia del chavisme i demanar perdó als veneçolans per la responsabilitat que pugui tenir en la situació actual de divisió del país.

Actualitzat
"Les meves paraules van acompanyades d'un anhel profund de perdó, ja que reconec que sóc una mica part responsable del que s'està vivint avui en dia". Amb aquestes paraules, María Isabel Rodríguez ha volgut demanar perdó als veneçolans i ha dit que, encara que ella no portarà "implícita una responsabilitat directa del que està passant", sí que vol reconèixer que "en algun moment vaig ser part d'això", en referència al govern d'Hugo Chávez. L'exdona del president veneçolà s'ha manifestat en contra de Chávez a només quatre dies de la votació del referèndum sobre les reformes constitucionals que podrien obrir la porta a perpetuar en el càrrec el dirigent veneçolà. 

Mentrestant, una altra manifestació d'antichavistes ha recorregut els carrers de Caracas en contra del referèndum, amb crits com "no ens dóna la gana, una Constitució com la cubana".

Per la seva part, Chávez ha demanat als seus seguidors que es mantinguin "alerta" durant les jornades prèvies a la celebració del referèndum constitucional i que vigilin les accions de l'oposició, perquè desconeix els resultats del referèndum constitucional del pròxim 2 de desembre, segons ha informat l'agència de notícies Prensa Latina. El president veneçolà ha incitat a sortir als carrers de Caracas en el tancament de la campanya de suport a la reforma de la Carta Magna, per "treballar molt dur en la maquinària electoral", amb els testimonis dels comicis.
Anar al contingut