Moya continua vinculat al partit com a assessor de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona (3Cat)

L'exdirector de Comunicació d'ERC declara que no va autoritzar mai el cartell contra Maragall

Tolo Moya diu que ha aportat totes les proves i documents davant del responsable de la investigació interna del partit

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts ha declarat en la investigació interna d'Esquerra sobre els cartells de l'Alzheimer l'exdirector de comunicació del partit, Tolo Moya, que ha negat tenir res a veure amb l'acció.

"No soc responsable d'aquest cartell ni de cap grup", ha explicat després de declarar davant del responsable de compliment del partit, Xavier Mombiela. Moya sosté que no va veure el cartell fins que ja estava penjat:

"He demostrat amb proves que jo mai vaig validar aquest cartell, mai l'havia vist fins que el vaig veure penjat, i mai vaig ser responsable del cartell ni de cap grup. Ha anat bé."

La declaració ha durat tres hores i, segons ha assegurat, hi ha aportat proves que demostren que no va validar els polèmics cartells amb la imatge d'Ernest i Pasqual Maragall i el lema "Fora l'Alzheimer de Barcelona" que van aparèixer durant la precampanya de les últimes eleccions municipals.

Després que hagi esclatat la polèmica per una investigació del diari Ara, tant el partit com el candidat republicà a l'Ajuntament de Barcelona l'han assenyalat directament a ell com a responsable de l'acció de contrapropaganda, cosa que nega.

L'aleshores director de Comunicació dels republicans, ara contractat com a assessor a la Diputació de Barcelona, diu que durant la declaració han repassant punt per punt tots els fets i ha aportat tota la documentació i proves de què disposa, i per això assegura que està "tranquil", perquè confia en el partit.

Després de la desfeta electoral i enmig d'una crisi interna com feia anys que no es vivia, Esquerra espera tancar la polèmica divendres amb l'informe de Mombiela que haurà d'aprovar l'executiva.

L'única dimissió, per ara, ha estat la del viceconseller Sergi Sabrià, que també nega que aprovés el cartell, però ha reconegut que el partit fa campanyes de comunicació no oficials, "més properes a l'activisme", com ara els mariachis que van enviar a la seu de Junts quan decidien si sortir o no del govern de coalició amb els republicans.

Aquest cap de setmana, La Vanguardia avançava que el partit hauria pagat 50.000 euros pel silenci dels qui van penjar els cartells dels Maragall, una informació que ERC nega.

ARXIVAT A:
ERCErnest Maragall
Anar al contingut