Revelacions de l'excomissari Villarejo sobre l'operació Catalunya
Revelacions de l'excomissari Villarejo sobre l'operació Catalunya

L'excomissari Villarejo admet la utilització política de la Policia Nacional

En una entrevista al programa "Salvados", de Jordi Évole, l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo acusa l'entorn de Soraya Sáenz de Santamaría d'utilitzar la policia amb finalitats polítiques

RedaccióActualitzat

El programa "Salvados", de La Sexta, ha entrevistat l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo per parlar de les anomenades "clavegueres de l'estat" i la utilització del cos amb finalitats polítiques. Villarejo responsabilitza l'exdirector de la Policia  Ignacio Cosidó i el seu número 2, Eugenio Pino; el director del CNI, Félix Sanz Roldán, i el gabinet de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, d'ordir una trama policial amb finalitats polítiques, una de les quals era desactivar l'independentisme a Catalunya.

Una de les actuacions d'aquestes clavegueres de l'estat seria l'operació Catalunya, tot i que Villarejo diu que no existeix com a tal. Sí que reconeix, però, que després que el PP va aconseguir la majoria absoluta, el 2011, va començar un entramat per aconseguir denúncies de casos de corrupció a Catalunya, com la de l'exparella de Jordi Pujol júnior Victoria Álvarez. El mateix Villarejo es va traslladar a Catalunya per investigar la família Pujol. Diu que ho va fer per ordre de Cosidó, i que l'aleshores ministre de l'Interior Fernández Díaz n'havia d'estar al cas. Villarejo, en canvi, diu que no va tenir res a veure amb els informes falsos de la UDEF sobre els suposats comptes a Suïssa d'Artur Mas o Xavier Trias. Mas, que també ha intervingut en el programa, ha apuntat cap a La Moncloa i ha reiterat que tot plegat els va passar factura a les urnes.

 

 

Sobre les gravacions de les converses entre l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso i el ministre Fernández Díaz, Villarejo diu que les va ordenar Cosidó i que les va filtrar Sanz Roldán, per disputes amb el ministre. Villarejo ha parlat d'altres actuacions d'aquestes clavegueres de l'estat relacionades amb la investigació del cas Bárcenas, del PP, les declaracions d'Ignacio González, la casa reial, les irregularitats del cas Iak-42 o la persecució a l'exjutge Baltasar Garzón. De totes, se'n deriven acusacions molt greus del funcionament de l'Estat per l'ús de la policia i els serveis d'intel·ligència amb motivacions polítiques. També s'ha de tenir en compte que Villarejo s'ha caracteritzat per ser un personatge de tot menys transparent i cal veure quines poden ser les seves possibles motivacions per airejar tots aquests assumptes justament ara.

Precisament, aquest matí comença al Congrés la comissió d'investigació sobre el finançament irregular del PP, i ho fa amb una peça clau: l'extresorer popular Luis Bárcenas. S'espera que Bárcenas s'aculli al dret de no declarar per protegir la seva defensa, ja que està pendent de judici per la trama Gürtel i el que es coneix com a caixa B del PP. PSOE, Podem i Ciutadans s'han posat d'acord per exigir explicacions al PP. Aquesta compareixença coincidirà amb la reunió del comitè executiu del PP, presidit per Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut