Paraguai

L'exbisbe catòlic Fernando Lugo jura el càrrec com a president del Paraguai

El Paraguai ja té nou president. Es tracta de l'exbisbe catòlic Fernando Lugo, que ha jurat el càrrec per als cinc anys vinents. L'arribada de Lugo al poder posa fi a 61 anys de govern del Partit Colorado. Lugo, de 57 anys, succeeix en el càrrec Nicanor Duarte. El polític paraguaià ha estat investit en una cerimònia que s'ha celebrat a l'esplanada del Congrés davant de milers de persones. A l'acte de presa de possessió hi han assistit nou presidents de l'Amèrica Llatina, a més del príncep d'Astúries i d'un centenar de delegacions de tot el món.

Actualitzat

En el mateix acte també ha jurat el càrrec el vicepresident del país, Federico Franco, del Partit Liberal Radical Autèntic (PLRA), segona força electoral i suport de l'Aliança Patriòtica per al Canvi (APC), la coalició d'àmplia base ideològica que va portar Lugo al poder en els comicis celebrats al mes d'abril.

La investidura de Lugo, que ha arribat a l'acte amb una camisa típica paraguaiana de color blanc i coll rodó, pantaló gris i sandàlies, ha estat precedida per l'entonació de l'himne nacional en guaraní i castellà.

El polític, de 57 anys, ja ha anunciat que renunciarà al seu sou -uns 4.000 dòlars mensuals- i que algunes de les principals polítiques que impulsarà seran la defensa dels més pobres i la lluita contra la corrupció.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut