Mallorca

L'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo, condemnat a quatre anys de presó per corrupció urbanística

L'Audiència de Palma ha condemnat a quatre anys de presó l'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo. La sentència resol la primera peça del judici oral per l'anomenat "cas Andratx", de corrupció urbanística en aquesta població mallorquina. Pel que fa a la resta d'imputats, les penes són de tres anys i sis mesos per a l'exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot, un any per a l'exassessor legal Ignacio Mir, i quatre mesos per a l'exinspector d'obres de l'Ajuntament d'Andratx Jaume Gibert.

Actualitzat

La sentència del primer dels judicis pel "cas Andratx", que fa referència a la construcció d'un habitatge en una zona considerada d'interès paisatgístic amb una llicència d'ampliació de nau agrícola, considera l'exalcalde Eugenio Hidalgo culpable dels delictes de prevaricació urbanística i contra l'ordenació del territori i el condemna a quatre anys de presó, un menys dels que sol·licitava la fiscalia.

L'altre principal acusat, Jaume Massot, anterior director general d'Urbanisme del govern de Jaume Matas, per a qui la fiscalia sol·licitava quatre anys, ha estat condemnat a tres anys i sis mesos pels mateixos delictes. Es tracta de penes gairebé sense precedents a les illes Balears.

Per als altres dos acusats s'han dictaminat penes inferiors. L'exassessor legal Ignacio Mir ha estat condemnat a un any de presó per prevaricació, i Jaume Gibert, inspector d'obres de l'Ajuntament d'Andratx en el moment dels fets, que ha vist reduïda la seva condemna per col·laboració amb la justícia, ha estat condemnat a quatre mesos.

La sentència, la lectura de la qual ha aixecat molta expectació a l'Audiència de Palma, també obliga que s'enderroqui la construcció i que els acusats paguin totes les costes del judici.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut