L'excap de campanya de Trump, Paul Manafort (Reuters)
L'excap de campanya de Trump, Paul Manafort (Reuters)

L'excap de campanya de Trump col·laborarà en la investigació de la trama russa

Paul Manafort es declara culpable de dos càrrecs i cooperarà amb el fiscal Mueller

Actualitzat

La investigació sobre la influència russa a les eleccions nord-americanes s'acosta a Donald Trump. L'excap de campanya del president , Paul Manafort, ha acceptat cooperar amb el fiscal especial que investiga la trama russa.

Manafort s'ha declarat culpable dels càrrecs de conspiració contra els Estats Units i conspiració per obstruir la Justícia, delictes que hauria comès quan era consultor polític a Ucraïna.

A canvi de reconèixer aquests dos càrrecs i de cooperar amb les autoritats, els fiscals li han retirat cinc altres acusacions per presumpte blanqueig de diners i violació de la llei que regula l'activitat dels grups de pressió.
 

Esbós de tribunal que mostra Manafort durant la primera jornada del primer judici obert contra ell (Reuters)

 

El cinquè exassessor que col·labora en el Russiagate

Manafort és el cinquè excol·laborador del president nord-americà que es declara culpable a canvi d'una reducció dels càrrecs i de cooperar amb Robert Mueller, el fiscal que investiga possibles vincles entre Rússia i l'equip de campanya de Trump per ajudar-lo a guanyar les eleccions.

L'excap de campanya del president nord-americà era l'únic que fins ara s'havia mantingut lleial a Trump. Fins i tot s'especulava amb la possibilitat que Trump l'indultés un cop fos condemnat.

Notícia relacionada: Comença el primer judici a Paul Manafort, cap de la campanya electoral de Trump

Però aquest divendres al matí, Mueller ha registrat un nou escrit d'acusació contra Manafort per un delicte de conspiració contra els Estats Units i un de conspiració per obstruir la Justícia. L'exassessor s'ha declarat culpable de tots dos.

Poc després, la fiscalia ha anunciat que una audiència sobre el cas que s'havia de fer aquest divendres passaria a tractar un nou acord entre les dues parts.
 

 

La Casa Blanca se'n desvincula

La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, s'ha limitat a dir que cap dels delictes que se li imputen a Manafort té res a veure amb Trump:

"Això no té res a veure amb el president o la seva exitosa campanya presidencial del 2016. No està gens relacionat.""

Des de maig del 2017, el fiscal Robert Mueller investiga els possibles vincles entre el Kremlin i membres de la campanya de Trump.

Entre el 2006 i el 2017, Manafort va treballar presumptament per a governs estrangers, inclòs l'executiu prorús de l'expresident ucraïnès Víktor Ianukóvitx, i per a oligarques russos, als quals ajudava a millorar la seva imatge a Washington.

Fa tres setmanes, l'exassessor de Trump ja va ser declarat culpable de vuit delictes de frau que podrien fer-li passar tota la vida a la presó. Cooperant amb la fiscalia en la trama russa vol evitar el judici previst per al 24 de setembre i un possible tercer procés judicial.
 

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut