Vettel segueix el seu rival, Lewis Hamilton (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya per cinquena vegada el GP de la Xina; Fernando Alonso es retira

Un dia més a l'oficina. El britànic Lewis Hamilton s'ha emportat el seu cinquè GP de la Xina seguit de Vettel i Verstappen; Carlos Sainz Jr. s'ha classificat setè i Fernando Alonso ha hagut d'abandonar per un problema amb el palier

Actualitzat

El pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat per cinquena vegada en la seva carrera el Gran Premi de la Xina, la segona prova del Mundial de Fórmula 1, disputada aquest diumenge al circuit de Xangai. Hamilton ha aconseguit la seva victòria 54 a la Fórmula 1 imposant-se a l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) -amb qui ara comparteix liderat del Mundial- i l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que ha protagonitzat la gran remuntada de la prova després d'arrencar setzè i que ha acabat tercer a la prova xinesa.

L'australià Daniel Ricciardo, després de lliurar una àrdua batalla en les últimes voltes amb el seu company Verstappen, s'ha classificat quart, en una carrera en què els finlandesos Kimi Räikkönen (Ferrari) i Valtteri Bottas (Mercedes) han acabat cinquè i sisè, respectivament. Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) ha acabat setè. Vuitè ha estat el danès Kevin Magnussen (Haas), davant dels dos pilots de Force Índia, el mexicà Sergio Pérez i el francès Sebastian Ocon, que també han entrat a la zona de punts aquest diumenge a la Xina.

El pilot asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda) s'ha retirat del Gran Premi de la Xina, el segon del Mundial, després de la 35a de les 56 voltes de la cursa. El doble campió mundial (2005 i 2006), que estava fent un molt bon paper a Xangai, on ha arribat a ser setè, ha hagut d'abandonar a causa d'un problema al palier del seu McLaren-Honda. El d'aquest diumenge és el segon abandonament d'Alonso aquesta temporada, després del d'Austràlia, fa dues setmanes. Dos de dos.

Amb el seu triomf, Hamilton ha igualat Vettel (vencedor a Austràlia fa dues setmanes) i tots dos comparteixen ara el lideratge del Mundial, amb 43 punts. La tercera prova del campionat, el Gran Premi de Bahrain, es disputarà diumenge que ve al circuit de Sakhir.

 

Classificació del Mundial de pilots:

1-2. Hamilton i Vettel   43 punts

3. Verstappen              25

4. Bottas                      23

5. Raikkonen                22

6. Ricciardo                  12

7. Sainz                        10

8-9. Massa i Pérez         8

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut