Imatge d'un supermercat (Foto: Reuters)
Imatge d'un supermercat (Foto: Reuters)
Brussel·les

L'eurozona i la Unió Europea només creixen un 0,2% al tercer trimestre

L'economia, tant dels 17 països que comparteixen l'euro com del conjunt de la Unió Europea ha crescut un lleuger 0,2% el tercer trimestre respecte del trimestre anterior i un 1,4% comparat amb el mateix període del 2010.

Actualitzat
Aquestes dades avançades del PIB de la UE i l'eurozona publicats per l'Eurostat, l'oficina estadística comunitària, coincideixen amb les previsions econòmiques de la tardor que va difondre la Comissió Europea el dia 10.

Alemanya i França superen la mitjana comunitària i, segons les dades publicades per l'oficina federal d'estadística, Destatis, el PIB alemany va registrar el tercer trimestre de l'any una expansió del 0,5% respecte als tres mesos anteriors.

La dada del segon trimestre ha estat revisada a l'alça, fins al 0,3%, gràcies sobretot a la contribució del consum domèstic, que llança una taxa de creixement interanual del 2,5%.

"El principal factor que va contribuir al creixement del PIB va ser l'increment del consum de les llars", ha destacat Destatis, mentre que el creixement de les exportacions es veia contrarestat pel de les importacions.

Per la seva banda, l'economia francesa va registrar el tercer trimestre de l'any un creixement del 0,4% respecte al segon trimestre, quan va experimentar una contracció d'una dècima, segons les dades publicades per Insee.

Per contra, les economies d'Espanya i Bèlgica s'han estancat al tercer trimestre i Portugal va augmentar la recessió fins al -0,4%.

En comparació amb l'expansió de la zona euro, l'economia dels EUA va registrar un creixement del 0,6% en el tercer trimestre, mentre que al Japó l'expansió va ser de l'1,5%.

Anar al contingut