Brussel·les

L'Eurogrup i Grècia no arriben a cap acord sobre la pròrroga del rescat grec

Milers de grecs surten als carrers per donar suport al govern d'Alexis Tsipras i contra les disposicions de la troica

Actualitzat

Els ministres de Finances de l'Eurogrup s'han reunit aquest dimecres a Brussel·les per debatre sobre la prórroga del rescat grec que acaba el 28 de febrer. La trobada ha acabat com havia començat: sense acord i sense aparents acostaments. 

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha afirmat que hi ha hagut progressos, però "no suficients com per assolir unes conclusions comunes, de manera que els ministres continuaran les converses dilluns". 

Aquest final era previsible. A l'entrada de la trobada, tots els participants han reduït el to de transcendència: Grècia no es juga el seu futur a la moneda única perquè encara queden dies perquè el rescat caduqui i, per tant, hi ha temps per trobar un terme mig entre les exigències dels creditors i les propostes del nou govern grec.

Aquesta trobada era l'estrena oficial del ministre grec Iannis Varufakis, que era al centre de totes les mirades. Segons algunes filtracions, la proposta que ha presentat Varufakis s'ha centrat a demanar un acord pont fins a l'estiu per tenir més marge i poder tancar un pacte definitiu sobre el deute. El govern grec no vol ni sentir parlar de prorrogar de nou el rescat. A canvi, els socis europeus els demanen un compromís ferm com el que va tancar l'anterior primer ministre, Andonis Samaràs.

Suport popular a Tsipras

Davant la importància de la reunió que s'ha fet a Brussel·les, unes 15.000 persones segons la policia han tornat a sortir al carrer a Atenes en suport al govern d'Alexis Tsipras. "Europa ens ha tractat fins ara com su fossim una colònia d'Alemanya i això s'ha acabat", afirmava un dels assistents.  A Salònica, la segona ciutat delpaìs, unes 4.000 persones hi han participat, també segons fonts policials. 

Les manifestacions han estat convocades per diverses plataformes de ciutadans a les principals ciutats del país.  

Les protestes culminaran el pròxim diumenge amb nous actes previstos a 20 ciutats de 15 països diferents i en vísperes de la reunió de l'Eurogrup convocada per dilluns. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut