L'eurodiputat Willy Meyer en una imatge d'arxiu
L'eurodiputat Willy Meyer en una imatge d'arxiu
Las Palmas de Gran Canaria

L'eurodiputat Willy Meyer, agredit per la policia marroquina en arribar a Al-Aaiun

L'eurodiputat d'IU Willy Meyer ha estat agredit aquest diumenge per policies marroquins quan baixava d'un avió que el traslladava, a ell i el candidat de la formació José Pérez Ventura, des de Gran Canària fins a Al-Aaiun, on l'esperava l'activista saharaui Aminatu Haidar. La policia ha impedit que baixessin de l'aparell i han hagut de tornar al seu destí. El Ministeri d'Afers Exteriors espanyols ha condemnat l'agressió i ha anunciat que presentarà "una nota formal de protesta" davant les autoritats marroquines.

RedaccióActualitzat
Meyer ha explicat, a la seva tornada a Gran Canària, que diversos policies marroquins l'han frenat quan baixava l'escaleta de l'avió. Ell ha optat per resistir-se passivament, ha dit, i s'ha assegut en un graó. Segons el seu relat dels fets, els policies han continuat empenyent-lo fins que ha caigut de bocaterrosa i s'ha fet un cop al coll.

"Em sento com si hagués caigut d'un cavall. Si això se li fa a un eurodiputat, imagino el que deuen fer als saharauis", ha dit.

A l'aeroport l'esperava l'activista saharaui Aminatu Haidar, que ha presenciat els fets.

Amb la seva visita a Al-Aaiun, Meyer volia copsar "in situ" la situació dels drets humans, sobretot després que el Parlament Europeu ha criticat l'espoliació dels recursos pesquers, que no reverteixen en el poble saharaui.

És la segona vegada que a Meyer li impedeixen l'entrada al Sàhara.
Anar al contingut