Caracas

L'eurodiputat Herrero manté les seves acusacions a Chávez en arribar a Madrid

L'eurodiputat del Partit Popular Luis Herrero ja ha tornat a Espanya. Aquest diumenge al matí ha arribat al Madrid després que ahir va ser expulsat de Veneçuela en titllar el president Hugo Chávez de "dictador". El polític ha assegurat que no es penedeix de res del que va dir i que tenia tot el dret a opinar sobre el referèndum, ja que havia anat a Veneçuela en qualitat de convidat de l'oposició i no com a observador internacional.

Actualitzat
Luis Herrero s'ha refermat en les declaracions que va fer a Veneçuela: "Allò que he vist i he sentit em sembla absolutament impresentable. No em penedeixo de res del que he dit, no en trauria ni una coma". Herrero també ha respost així a les crítiques de la secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Elena Valenciano, que va assegurar que l'actitud de l'eurodiputat no corresponia a la d'un observador.

En referència al president veneçolà, Herrero opina que"seria una gran falta de principis mirar de mantenir una equidistància formal amb una persona que està arrasant les llibertats dels ciutadans". Per la seva banda, Hugo Chávez ha declarat que confia que el "lamentable incident" -en al·lusió a l'expulsió per part del seu govern de l'eurodiputat espanyol del PP Luis Herrero- "no enteli" les relacions entre Caracas i Madrid.

"Espero que aquest lamentable incident produït de manera intencionada per aquest indigne no enteli gens ni mica les excel·lents relacions que tenim amb el govern espanyol i molt menys amb el poble espanyol", ha declarat Chávez en roda de premsa, i ha insistit que a Veneçuela "se l'ha de respectar".

El govern espanyol crida a consultes el seu ambaixador

El Ministeri d'Exteriors espanyol ha reaccionat a l'expulsió d'Herrero cridant l'ambaixador de Veneçuela, Alfredo Toro Hardy, a consultes. El diplomàtic haurà de comparèixer davant el director general per Iberoamèrica. El ministeri també ha informat que el seu titular, Miguel Ángel Moratinos, està gestionant la situació des del moment en què n'ha tingut coneixement i que pensen presentar una nota de protesta davant el Ministeri d'Afers Estrangers veneçolà.

Per la seva banda, des de les files de PP s'ha demanat al govern espanyol que la crida a consultes de l'ambaixador d'aquest país a Espanya vagi acompanyada d'una protesta "formal, dura i molt clara".
Anar al contingut