La majoria del Parlament Europeu veu amb preocupació la política de Trump
La majoria del Parlament Europeu veu amb preocupació la política de Trump
Brussel·les/Washington

L'Eurocambra rebutja l'ambaixador de Trump a la UE

Mentrestant, l'empresari petroler Rex Tillerson ha pres possessió com a nou secretari d'Estat nord-americà, un cop aconseguit el vistiplau del Senat

RedaccióActualitzat

Les reticències de la Unió Europea a Donald Trump són cada cop més grans. Mesures com el veto a la migració han merescut la reprovació de Federica Mogherini, la representant de Política Exterior. També al Parlament, els principals grups han rebutjat Ted Malloch com a ambaixador nord-americà a la Unió Europea per antieuropeista.

Els únics que s'han desmarcat d'aquesta postura són els euroescèptics Nigel Farage i Marine Le Pen, que consideren Trump un autèntic demòcrata, perquè compleix el que promet.

El líder dels populars europeus, Manfred Weber, vincula l'atemptat del Quebec contra una mesquita a les polítiques del nou president nord-americà.

"Ara, els Estats Units són el país de la sospita generalitzada contra comunitats religioses i immigrants. Això només pot portar més actes d'odi. L'atemptat del Canadà contra musulmans té una vinculació clara amb les accions del senyor Trump."

Els principals líders de l'Eurocambra consideren que el populisme de Trump és un perill per a la seguretat i la democràcia. Giovanni Pittella, que dirigeix el Grup Socialista, afirma:

"Molts ens pensàvem que Trump seria una broma, però el que és és un malson. No l'hem d'infravalorar, perquè a la història sempre que hem infravalorat alguna personalitat s'ha convertit en dictador i ha sembrat guerra i sang."

 

 

Mentrestant, als Estats Units, l'expresident de la petrolera ExxonMobil Rex Tillerson ha pres possessió com a secretari d'Estat aquesta matinada, unes hores després de rebre el vistiplau del Senat. Amb 64 anys, agafa les regnes de la diplomàcia nord-americana en un moment delicat, amb tensió amb Mèxic pel mur de la frontera. L'actuació de Tillerson s'observarà amb lupa, especialment pel que fa a Rússia i al president Putin, amb qui té bones relacions.

♦ Trump reactiva el Twitter de la Casa Blanca en castellà

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut