"Història dels presidents de la Generalitat: una feina d'alt risc?"

L'Eurocambra estudiarà una petició d'empara de Puigdemont arran d'un article de premsa

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha sol·licitat al Parlament Europeu que empari la seva immunitat com a eurodiputat arran d'un article de premsa on es menciona una investigació de l'Audiència Nacional contra ell.

Es tracta d'una informació publicada el 31 d'agost pel diari "El Mundo" segons la qual hi ha una investigació del jutjat número sis de l'Audiència Nacional contra polítics catalans, entre els quals hi hauria l'expresident Puigdemont. Segons aquesta informació, el tribunal hauria autoritzat escoltes telefòniques per investigar-lo en el marc, diu Puigdemont, de les seves activitats polítiques.

Puigdemont ha enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que ha anunciat que la petició ja s'ha tramitat:

"L'honorable Puigdemont i Casamajó ha presentat una sol·licitud de defensa de la immunitat parlamentària en l'àmbit d'un procediment penal que, segons un article publicat a la premsa, s'ha autoritzat contra ell al Jutjat d'Instrucció de l'Audiència Nacional. Conforme al reglament es declara la comissió jurídica del Parlament competent en la matèria."


En declaracions al programa Més 324, Carles Puigdemont ha carregat contra el sistema judicial espanyol, que, segons ha dit, haurà de respondre "si ha obert una investigació contra una persona que té immunitat".

"Si realment hi ha una nova causa escoltes telefòniques és una greu violació de la immunitat parlamentària."


Puigdemont ha afegit que "hi ha una brigada judicial patriòtica defensant unitat espanya per qualsevol mètode."

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència NacionalJudici procésParlament Europeu
Anar al contingut