La justícia europea rebutja que Puigdemont i Comín prenguin possessió, per ara, de l'escó
Puigdemont i Comín, en una imatge d'arxiu

L'Eurocambra diu que acatarà la decisió de Luxemburg sobre Puigdemont i Comín

David Sassoli diu que "sempre complim la llei" i que el Parlament Europeu acceptarà el que marqui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Actualitzat

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha assegurat aquest dijous que en cas que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea decideixi que Carles Puigdemont i Toni Comín han de ser reconeguts com a eurodiputats el Parlament ho acceptarà.

Segons Sassoli, fins ara han aplicat la llei de la manera que els semblava correcta però ha reconegut que si el Tribunal de Luxemburg falla a favor dels independentistes catalans hauran de revisar la postura que han mantingut fins ara.

L'Eurocambra no els ha acceptat al·legant que no estaven a la llista d'eurodiputats que va enviar l'estat espanyol perquè no van complir amb el tràmit de jurar o prometre la constitució davant de la Junta Electoral Central.

La setmana passada però, l'advocat general de Luxemburg va concloure que la condició d'eurodiputat s'adquireix la nit electoral i no pot estar condicionada per cap tràmit nacional.

 

Si la sentència final dels jutges va en aquesta línia, Puigdemont i Comín haurien de poder accedir immeditament a la seva acta com a eurodiputats.​

 

Insisteixen que se'ls hauria de reconèixer "provisionalment"

Els advocats de Puigdemont i Comín havien enviat una carta al president del Parlament demanant-li que tingués en compte l'opinió de l'Advocat General i que reconegués els seus drets com a eurodiputats provisionalment a l'espera de la sentència.

El Parlament però, no prendrà cap decisió fins que no hi hagi sentència ferma.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínEleccions europees 26MProcés català
Anar al contingut