Estrasburg

L'eurocambra condemna l'atac israelià contra Beit Hanun i demana el desplegament d'una força multinacional a Gaza i Cisjordània

La crítica que no va sortir la setmana passada del Consell de Seguretat de l'ONU per les actuacions de l'exèrcit israelià a Gaza, sí que s'ha concretat aquest matí al Parlament Europeu. L'eurocambra ha aprovat per àmplia majoria condemnar el que ha considerat "mesures desproporcionades" de les forces israelianes, especialment a la població de Beit Hanun, on recordem que hi van morir dinou persones. La resolució també inclou l'exigència a les milícies palestines perquè deixin d'atacar la població civil d'Israel.

Actualitzat

El Parlament Europeu ha invitat també els estats membres a enviar "observadors militars internacionals" a Gaza i ha fet una crida a Israel a "aturar immediatament qualsevol acció militar".

En una resolució aprovada per una gran majoria de diputats, amb l'acord dels cinc partits majoritaris, es demana el desplegament d'una força multinacional a Gaza i Cisjordània a imatge i semblança de la Finul, que s'ha desplegat al sud del Líban.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut