L'Eurocambra accepta tramitar el suplicatori de Ponsatí demanat pel Suprem
La vicepresidenta del Parlament Europeu ho ha comunicat a l'inici del ple d'aquest dijous, després que l'exconsellera ja n'havia estat informada
L'Eurocambra accepta tramitar el suplicatori de Ponsatí demanat pel Suprem

L'Eurocambra accepta tramitar el suplicatori de Ponsatí demanat pel Suprem

La vicepresidenta del Parlament Europeu ho ha comunicat a l'inici del ple d'aquest dijous, després que l'exconsellera ja n'havia estat informada

Redacció Actualitzat
TEMA:
Clara Ponsatí
Comín, Ponsatí i Puigdemont, a l'entrada del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu (ACN/Nazaret Romero)

El Parlament Europeu ha iniciat formalment el procediment per avaluar el suplicatori contra Clara Ponsatí enviat pel Tribunal Suprem.

A l'inici de la sessió d'aquest dijous, la vicepresidenta de l'Eurocambra, Nicola Beer, ha comunicat que les autoritats espanyoles han demanat l'aixecament de la immunitat parlamentària de Ponsatí.

"Les autoritats espanyoles responsables han fet arribar una sol·licitud al president [del Parlament Europeu] per aixecar la immunitat de la senyora Ponsatí per poder facilitar la tramitació d'un procediment penal. D'acord amb el reglament intern, s'enviarà aquesta sol·licitud a la Comissió d'Afers Jurídics."


Ponsatí havia estat informada d'aquest fet abans del plenari.

A partir d'ara, doncs, el següent pas del procés és la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu, que ha de nomenar un ponent encarregat d'elaborar un informe.

Aquest procediment ja s'ha posat en marxa en el cas dels suplicatoris de Carles Puigdemont i Toni Comín. El ponent elegit és l'eurodiputat conservador búlgar Angel Dzhambazki, que potser podria assumir també el suplicatori contra Ponsatí.

La pròxima reunió de la Comissió d'Afers Jurídics, que haurà de decidir-ho, està prevista per a dilluns que ve.

 

Clara Ponsatí, aquest dilluns, atenent els mitjans el seu primer dia com a eurodiputada (ACN/Nazaret Romero)

 

El ponents es trien de forma rotatòria entre els integrants de la Comissió d'Afers Jurídics.

El suplicatori contra Ponsatí va arribar al Parlament Europeu dilluns a la tarda, enviat pel president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes.

S'hi han adjuntat la sentència del judici del procés, la interlocutòria de processament de Ponsatí i les ordres de detenció contra ella.


5 suplicatoris rebutjats, de 55

Durant la legislatura anterior, el Parlament Europeu va rebre 55 suplicatoris de les autoritats judicials dels 28. Després del procediment corresponent, com l'obert ara contra Puigdemont, Comín i Ponsatí, només va rebutjar 5 peticions d'aixecament de la immunitat parlamentària.

 

Comín, Puigdemont i Ponsatí en els seus escons en el Parlament Europeu (ACN/Natàlia Segura)

 

Durant l'elaboració de l'informe, el diputat afectat pot comparèixer en comissió, a porta tancada, entre 5 i 10 minuts, acompanyat d'un advocat, o pot fer-ho, també, en nom seu, un altre eurodiputat que ell designi.

Un cop redactat l'informe, es debat i es vota en comissió, a porta tancada.

Llavors s'eleva al plenari, que decideix en una votació a mà alçada i per majoria simple.

El tràmit d'acceptació o rebuig de la immunitat parlamentària acostuma a durar, almenys, entre tres i quatre mesos.

ARXIVAT A:
Clara Ponsatí Parlament Europeu Procés català
Anar al contingut