Espanya

L'euríbor puja per setè mes consecutiu i se situa al 3,22%, el nivell més alt des de l'octubre del 2002

Males notícies per als titulars d'una hipoteca. El tipus més utilitzat en aquesta mena de productes bancaris ha pujat un altre cop al mes d'abril i s'ha situat en el 3,22%. És el setè mes consecutiu que puja, i ja arriba al nivell més alt des de l'octubre del 2002. A efectes pràctics, una suposada hipoteca de 120.000 euros -és a dir, uns 20 milions de pessetes a 20 anys- s'apujarà gairebé 57 euros mensuals. Amb tot, aquestes dades encara les ha de confirmar el Banc d'Espanya.

Actualitzat

La publicació de les dades de l'euríbor s'està convertint en la cita més temuda per a tots aquells que han de pagar una hipoteca. I és que per setè mes consecutiu l'índex pel qual es concedeixen la majoria de crèdits hipotecaris a l'Estat ha arribat al 3,22% a l'abril, quan el mes anterior va ser del 3,10%, segons les dades provisionals que haurà de confirmar el Banc d'Espanya. Unes dades que no es produïen des de setembre del 2002. Aquest nou màxim suposarà un increment d'uns 57 euros al mes per a una hipoteca mitjana de 120.000 euros concedida a un termini de vint anys que es revisi de manera anual. Això vol dir que la quota mensual passarà d'uns 657 a 715 euros.

Durant aquest mes d'abril la marxa del principal indicador utilitzat a Espanya per fixar el tipus d'interès de les hipoteques ha estat una força irregular. El mes va començar amb l'indicador en 3,25%. Després va caure fins a situar-se entre el 3,15% i el 3,20% i l'ha acabat registant un espectacular augment, que l'ha situat al 3,30%.

Des de principis d'any l'escalada de l'euríbor ha estat important. Només en quatre mesos s'ha incrementat en un 0,39%, i ha passat del 2,83% del gener  al 3,22 a l'abril. A més, l'índex europeu també ha repuntat en gairebé un punt percentual del 2,26% d'abril del 2005 al 3,22% de l'abril d'aquest any.

Els analistes esperen que l'euríbor se situarà a l'estiu en el 3,5% i fins i tot alguns d'ells preveuen que acabarà l'any al voltant del 4%. Tot i això, els analistes creuen que els increments s'aniran moderant a poc a poc i no seran tan intensos com en els últims mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut