Escriptura de compravenda d'una hipoteca
Escriptura de compravenda d'una hipoteca

L'Euríbor frena al març, però no dona cap respir a l'encariment de les hipoteques

Els nervis de les últimes setmanes al voltant de la banca han fet pensar a molts inversors que els tipus d'interès deixaran de pujar tan ràpid, i això s'ha notat a l'euríbor, que tanca el mes al 3,647%

Els nervis de les últimes setmanes al voltant de la banca han fet pensar a molts inversors que els tipus d'interès deixaran de pujar tan ràpid, per evitar mals majors. I això ha tingut el seu impacte a l'euríbor: aquest març ha frenat l'escalada i ha pujat molt lleugerament, fins al 3,647%.

El punt d'inflexió va arribar a mig mes, amb la fallida del Silicon Valley Bank: va ser quan l'euríbor diari, que ja fregava el 4%, va arribar a caure mig punt en pocs dies.

Això ha propiciat que la mitjana mensual, amb la qual es calculen la majoria d'hipoteques, s'hagi desinflat. Amb tot, ja fa 15 mesos consecutius que va a l'alça.
 

 

Hipoteques 300 euros més cares cada mes

A qui li toqui revisar la hipoteca notarà de manera significativa com se li encareixen les quotes. El març de l'any passat va ser l'últim mes amb l'Euríbor en negatiu i això vol dir que passaran de gairebé no pagar interessos a pagar-ne més del 4% en funció del diferencial.

Per una hipoteca mitjana de 157.000 euros, a 25 anys i amb un diferencial d'1 punt, les quotes pujaran 300 euros més cada mes.

La pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu té aquest impacte en l'encariment de les hipoteques, però els bancs no ho han trasllladat en el que paguen pels dipòsits a Espanya, que des del 2016 pràcticament no estan remunerats.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHabitatgeHipoteques
Anar al contingut