Els experts recomanen comparar ofertes entre hipoteques per si un canvi pot ser beneficiós (Pexels)

L'euríbor diari torna a caure i arriba al nivell més baix des de gener, el 3,35%

Setmana daltabaixos per als hipotecats, pendents de com quedarà la revisió de les quotes

L'euríbor fa una setmana que viu enfilat en una muntanya russa com la que viuen les borses. I la seva taxa diària està al 3,35%. Primer va estar pendent de la fallida del Silicon Valley Bank i del Signature Bank i, després, de la crisi de Credit Suisse.

El pànic bancari l'ha portat a anticipar què faria el Banc Central Europeu en la seva estratègia d'apujar els tipus d'interès. I si bé avui el BCE ha decidit mantenir la pujada prevista de mig punt, no ha aclarit què passa a partir d'ara i no se sap quan seran les següents ni a quin ritme.

Per això, aquest dimarts i aquest dijous ha caigut amb força i l'euríbor diari se situa al 3,35%, el nivell diari més baix des del gener. Dimarts ja va caure al 3,5% i dimecres va patir un lleuger rebot, dins aquesta setmana d'alts i baixos de tot el sistema financer
 

La mitjana diària de l'euríbor es relaxa

Són notícies esperançadores per a tots aquells que tenen hipoteca i l'han de revisar els propers mesos, però no s'ha d'oblidar que les hipoteques es revisen amb la mitjana mensual, que per ara està al 3,78%, i s'haurà d'esperar que acabi març per saber com queda.

Al ritme actual, revisar ara una hipoteca podia encarir les quotes uns 300 euros al mes.

El Banc Central Europeu no concreta calendari

L'euríbor ha recollit aquesta setmana la perspectiva que el Banc Central Europeu i la Reserva Federal acabarien aixecant el peu de l'accelerador a l'hora d'apujar els tipus.

Tot i que el Banc Central Europeu ha apujat els tipus al 3,5% tal com tenia previst, ja no ha fixat calendari per a les properes pujades, i no ha concretat ni quan ni com prendrà noves decisions. I això donarà també un respir a la pressió que hi havia sobre les hipoteques.

La propera reunió l'ha fixada per al 4 de maig.


Pendents de la Reserva Federal

La setmana que ve serà el torn de la Reserva Federal dels Estats Units. Més notícies que podrien condicionar l'evolució de l'euríbor aquesta segona meitat de març. Allà tenen els problemes a dins de casa, amb 2 bancs en fallida i amb l'ombra que altres entitats regionals puguin estar passant pels mateixos problemes.

La secretària del Tresor, Janet Yellen, ha sortit al pas i ha confirmat que el sistema financer nord-americà és fort i robust:

El nostre sistema bancari és sòlid i els americans poden estar segurs que els seus dipòsits hi seran quan els necessitin.

Però encara queda una ombra perquè escampi la tempesta: si hi ha altres bancs regionals nord-americans que necessitaran un cop de mà. Alguns mitjans dels Estas Units apunten que s'estarien sondejant grans bancs per treure del pou el First Republic Bank.

ARXIVAT A:
HipotequesBanc Central Europeu
Anar al contingut