L'ETNO de València, millor museu europeu segons l'European Museum Forum

Actualitzat

ACN Barcelona - El Museu Valencià d'Etnologia, L'ETNO, ha guanyat el Premi a Millor Museu Europeu de l'Any que atorga l'European Museum Forum (EMF) i que s'han entregat a Barcelona aquest dissabte. L'EMYA, per les sigles en anglès del guardó, ha reconegut "l'impacte positiu a la regió" que promou L'ETNO i n'ha destacat que "confronta de manera valenta el passat per tal de navegar el futur" i que "busca honrar el dret de les comunitats locals a entendre el seu passat". Entre la resta de finalistes de la categoria també hi havia la Casa Batlló de Barcelona i el museu Chillida Leku d'Hernani (País Basc), que s'ha emportat el Premi a la Inclusió i a la Pertanyença Museu de Portimão.

El jurat ha nominat enguany 33 museus de 19 països de l'àmbit europeu que van presentar la seva candidatura. L'essència del guardó és reconèixer una innovació significativa -ha d'afectar el 80% dels seus serveis o instal·lacions en museus preexistents- que tingui a veure amb els "valors europeus, socials, humanitaris i democràtics" en un sentit ampli. "No és un premi al millor museu, sinó cada any s'hi presentarien els mateixos candidats", va explicar la presidenta de l'EMF, Jette Sandahl, divendres.

El MUHBA, amfitrió

Els premis EMYA s'han lliurat a la Llotja de Mar de Barcelona, amb el Museu d'Història de la ciutat com a amfitrió. El Premi a Millor Museu Europeu de l'Any es concedeix des de 1977 per valorar els canvis, innovacions i tendències en el món dels museus.

Anar al contingut