L'etiqueta #jovullvotaradeuespanya es converteix en "trending topic" mundial

L'etiqueta #jovullvotaradeuespanya, que tuitaires catalans difonen des d'aquest dimarts, s'ha convertit en una de les més utilitzades arreu del món aquest dimecres, situant-se entre les deu primeres. L'etiqueta es va començar a difondre coincidint amb l'anunci que va fer Zapatero d'una reforma ràpida de la Constitució amb l'acord del PP.

Actualitzat
El "hashtag" o etiqueta #jovullvotaradéuespanya va néixer dimarts com a resposta a l'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de reformar la Constitució. Aquest anunci de reforma també va generar les etiquetes #jovullvotar i #yoquierovotar, que també van ser de les més utilitzades a la xarxa. Amb aquestes etiquetes, la tuitosfera reclamava un referèndum per la reforma de la Constitució, la mateixa demanda que es farà en la manifestació que alguns moviments han convocat per aquest dijous a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Amb aquest moviment al Twitter, a Catalunya, a darrera hora de la tarda d'aquest dimarts va començar a agafar força #jovullvotaradéuespanya, una etiqueta que aquest dimecres s'ha col·locat entre les més utilitzades a tot el món. Han donat suport a la iniciativa partits polítics com ERC i Solidaritat, alguns alcaldes i polítics i també alguns actors, cantants i altres persones de la vida pública catalana i del País Valencià.

Amb #jovullvotaradeuespanya han ressorgit reivindicacions com ara poder disposar de més diners per realitzar inversions i també ha inspirat que es convidi a plantejar altres accions independentistes reivindicatives. L'etiqueta també ha fet néixer la rèplica #vivaespaña, que aquest dimecres a la tarda es troba entre les més utilitzades a Espanya. Les piulades a les diferents etiquetes no s'aturen, com tampoc les piulades creuades.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut