L'estel de la Sagrada Família tornarà a brillar un mes i mig després d'apagar-se
L'estel estarà encès cada nit a partir de la setmana que ve (ACN/Jordi Bataller)

L'estel de la Sagrada Família tornarà a brillar un mes i mig després d'apagar-se

L'estrella que corona la torre de la Mare de Déu s'encendrà cada nit a partir de dijous que ve, coincidint amb el Mobile World Congres

Actualitzat

L'estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família s'il·luminarà cada nit durant tot l'any. El proper dijous ja es podrà veure la primera encesa de l'estel, hores després que ho hagi aprovat formalment la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà.

L'Ajuntament i la junta constructora del temple han acordat l'horari d'encesa, tenint en compte la llum natural que hi ha en cada època.

L'estel es podrà encendre al capvespre i s'haurà d'apagar a la mitjanit d'abril a setembre; a les 23.00 a l'octubre, el febrer i el març, i a les 22.00 els mesos de novembre, desembre i gener.

El que encara no està decidit són les condicions d'il·luminació del conjunt de l'edifici.

Per Nadal es va autoritzar il·luminar l'estel i tota la torre de Maria, amb 800 finestres. Segons avança La Vanguardia, el document que s'ha d'aprovar dijous també inclou un permís provisional perquè ara es repeteixi. Fora del període nadalenc, cal fixar les condicions d'il·luminació ornamental, "que han de ser raonables i compatibles amb l'entorn".

El conjunt il·luminat per les festes de Nadal (Sagrada Família)


Un mes i mig apagat

L'estel de la torre de Maria, de vidre i amb 12 puntes, es va il·luminar per primera vegada el 8 de desembre, després d'una cerimònia solemne, i va estar encès fins al diumenge 9 de gener. És la culminació de la torre de 138 metres dedicada a la mare de Jesús.

L'estel, fabricat per un vidrier de Mataró, reflecteix de dia els rajos de sol i a partir d'ara s'encendrà cada vespre.

D'un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, l'estel està construït amb vidre texturitzat, amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes.

La Sagrada Família compta amb 18 torres i la dedicada a la Mare de Déu serà la segona més alta, només superada per la de Jesucrist, que estarà rematada per una creu i arribarà als 172 metres d'alçada.


Mobile World Congres

L'encesa de l'estel serà el cap de setmana previ al Mobile World Congrés, que es farà entre el 28 de febrer i el 3 de març.

Serà el primer gran congrés internacional que es fa a Barcelona després de la pandèmia. El mes passat, l'organització ja va anunciar que seria presencial, després de suspendre l'edició del 2020 i d'una edició el 2021 reduïda i celebrada a l'estiu.

ARXIVAT A:
Sagrada FamíliaMobile World CongressAjuntament de Barcelona
Anar al contingut