Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

L'estel de 12 puntes ja corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

S'il·luminarà cada vespre des del 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, que s'inaugurarà amb actes religiosos i populars

Actualitzat
TEMA:
Sagrada Família

L'estel de vidre de 12 puntes ja corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família i fa créixer el temple a 132 metres d'alçària. L'estel s'il·luminarà per primer cop dilluns vinent, 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, al vespre amb una cerimònia i actes d'inauguració.

Durant aquest dilluns al matí s'ha fet la delicada operació de coronar, amb aquest estel de vidre de set metres i mig d'amplada i cinc tones i mitja de pes, la torre de la Mare de Déu.

La peça, muntada prèviament, s'ha collat damunt d'un trípode de pedra de 18 metres d'alçària, revestit de ceràmica, que li fa de copa.

Així, es completa la segona torre més alta del temple.

 
Ara la Sagrada Família arriba als 138 metres amb l'estel de la Mare de Déu (CCMA)

La Sagrada Família es culminarà amb la creu de 6 braços al capdamunt de la torre central, dedicada a Jesucrist, amb què arribarà al punt màxim de 172,3 metres.

L'operació ha començat amb retard aquest dilluns a causa del vent, que ha dificultat la feina de la grua. Primer, uns operaris especialistes en treballs verticals han escalat fins a la punta de la torre.

Allà, la grua ha fet pujar el material i les peces necessàries per a la subjecció. Després, s'ha hissat l'estel. Els operaris han anat guiant la grua per situar amb precisió l'estel al seu lloc.

L'estel ha estat hissat per la grua i guiat per uns operaris penjats de la torre (CCMA)

L'estel l'ha creat i fabricat un vidrier de Mataró, i el formen 123 vidres molt resistents: fins a 30 vegades més que un vidre normal. Té un gruix de 18 mil·límetres, amb capes de plàstic intermèdies perquè, en cas de trencament, mai cap tros de vidre pugui caure daltabaix, al carrer.

Cada una de les puntes té forma de piràmide i a l'interior hi ha un focus de llum blanca per fer-la brillar.

Els operaris guien l'estel per col·locar-lo a la punta (CCMA)


Actes i inauguració solemne

A partir del dia de la Immaculada Concepció o la Puríssima, el 8 de desembre, l'estel s'encendrà cada vespre. El dia 8 és quan es farà la inauguració solemne amb actes religiosos i populars.

Al matí, estan previstos actes de cultura popular al voltant del temple i, al vespre, una missa presidida per l'arquebisbe Joan Josep Omella, la benedicció de la torre i, finalment, l'encesa de l'estel.

L'estel de la Sagrada Familia corona la torre de la Mare de Déu (Sagrada Família)

Durant la setmana anterior es podrà participar a través de la web de la Sagrada Família i de l'Arquebisbat en l'encesa simbòlica.

A més a més, a partir del dia 4, la torre de la Mare de Déu s'anirà il·luminant des de baix de manera progressiva: el dia 4 s'il·luminarà la base de la torre, i el dia 6, el fust. I el dia 8, per primer cop, brillaran torre i estrella.

Els periodistes segueixen l'operació des d'un terrat adjacent (CCMA)

L'encesa es podrà seguir en directe a la nova web estel.sagradafamilia.org, que es posarà en marxa el dia 1, i a través de la qual s'espera que es pugui seguir arreu del món.

Els actes estaran oberts al públic a l'exterior, mentre que per als actes interiors s'ha fet un sorteig d'entrades, ja que l'aforament està limitat.

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família Patrimoni Arquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut