Washington legalitza poder convertir cadàvers humans en adob per a plantes
Els defensors de la iniciativa creuen que és el mètode més ecològic

L'estat de Washington legalitza poder convertir cadàvers humans en adob per a plantes

Es lliura als éssers estimats la terra compostada per poder plantar-hi el que vulguin

Lluís FreixesActualitzat

Els humans, un cop morts, podrem convertir-nos en compostatge. Així serà a partir de l'1 de maig de 2020 a l'estat de Washington, als Estats Units, on s'ha legalitzat el compost humà per fer-ne adob per a plantes.

Aquesta iniciativa pionera als Estats Units es tracta d'un procés de descomposició accelerat que, en un sol mes, converteix un cos humà en terra fèrtil. L'empresa que hi ha darrere d'aquesta legalització, Recompose, ha pres com a referent el que feien els ramaders per desfer-se dels animals morts. De fet, un cop acabat el procés de compostatge, l'empresa lliura als éssers estimats la terra compostada perquè "hi puguin plantar plantes, flors o arbres".

Com funciona el compostatge humà?

El cos sense embalsamar es fica en una cambra de compostatge juntament amb altres materials orgànics com alfals, estelles de fusta i palla. De forma natural, tot això es transforma en 0,76 metres cúbics de terra fèrtil. A més a més, aquest enterrament alternatiu és de mitjana 1.500 dòlars més barat que el tradicional.

Un cop acabat el procés de compostatge, s'entrega als familiars l'adob perquè el facin servir per plantar el que desitgin


La fundadora de Recompose i una de les persones que han fet lobby per fer possible aquesta llei, Katrina Spade, defensa l'adob humà com a alternativa ecològica als enterraments convencionals:

"El compostatge ofereix una alternativa a embalsamar, a l'enterrament o a la cremació que és segura, sostenible i que tindrà un important estalvi en les emissions de diòxid de carboni i en l'ús de la terra."

 

Enterraments amables amb el medi ambient

En els darrers anys els enterraments "eco-friendly" han anat guanyant popularitat. Tant és així que hi ha altres processos de compostatge humà legals, per exemple, a Suècia. El país escandinau ofereix la possibilitat de congelar el cos i triturar-lo posteriorment per fer-ne adob i al Regne Unit es permet enterrar els morts sense taüt o amb un fèretre biodegradable.

ARXIVAT A:
Sostenibilitat
Anar al contingut