Una nena deixa un missatge de suport davant la casa de Mandela.
Una nena deixa un missatge de suport davant la casa de Mandela. (Foto: Reuters)
Pretòria

L'estat de salut de Nelson Mandela "és greu, però estable", segons l'últim comunicat

En un breu comunicat, el president sud-africà diu que l'estat de salut de l'expresident no ha canviat des de dissabte passat, quan va ingressar a l'hospital de Pretòria per una malaltia pulmonar. Zuma, però, no detalla res i es limita a tornar a demanar al poble de Sud-àfrica que preguin per Mandela.

RedaccióActualitzat
L'estat de salut de l'expresident Nelson Mandela "és greu, però estable", segons ha revelat un comunicat del president sud-africà, Jacob Zuma, després de 48 hores de silenci. El comunicat afegeix que l'exlíder i expresident està estable des de dissabte passat, quan va ingressar a l'hospital de Pretòria per una malaltia pulmonar.

En el breu comunicat, però, Zuma no detalla res i es limita a tornar a demanar al poble de Sud-àfrica que pregui per Mandela. Precisament, molts sud-africans van aprofitar els serveis religiosos dominicals a les esglésies per fer-ho.També li han deixat nombrosos missatges a la porta de casa seva, a Johannesburg.

És la quarta vegada, des del desembre, que Mandela és internat en un hospital. L'última, al març, en un hospital del país, pel mateix problema i tractat intensivament durant 10 dies, fins que va ser donat d'alta el 6 d'abril.

Nelson Mandela va lluitar durant 67 anys contra el règim de segregació racial de l'"apartheid", imposat per la minoria blanca del país, fins al 1994. Després de passar 27 anys a la presó, Madiba, com també se'l coneix, va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 1993 i es va convertir, un any després, en el primer president negre de la història de Sud-àfrica. La seva última aparició pública es remunta a la cerimònia de clausura del Mundial de Futbol del 2010, celebrat a Sud-àfrica, que va guanyar Espanya.
Anar al contingut