Madrid

L'Estat assumirà els 117 milions de dèficit de Rodalies després del traspàs a la Generalitat

L'Estat assumirà el dèficit que generi el servei de Rodalies Renfe un cop estigui traspassat a la Generalitat i que està valorat en uns 117 milions d'euros. Aquest acord ha sorgit precisament de la manca d'entesa entre el govern català i l'espanyol per establir el cost del canvi de mans de Renfe, que s'ha de fer efectiu l'any que ve. Aquest ha estat un dels punts més destacats de la reunió dels govern espanyol i català aquest dimarts a Madrid, on s'ha signat l'acord per al nou model de finançament.

Actualitzat
Una de les condicions del govern català per acceptar el traspàs era que anés acompanyat d'una inversió per sanejar-ne el servei. Com que no se n'ha pogut acordar una quantitat, l'Estat ha acceptat sufragar els números vermells de la companyia, que arriben als 117 milions d'euros.

A partir de l'1 de gener de l'any que ve, la Generalitat tindrà la competència del servei a través d'una subrogació del contracte vigent entre l'Estat i Renfe operadora.

A més, l'executiu central també pagarà el dèficit el 2011, quan serà la Generalitat la que n'escollirà l'operadora.

El govern català i l'espanyol haurien assolit aquest acord en la reunió on s'ha signat l'acord per al nou model de finançament, a través del qual la Generalitat rebrà un total de 2.000 milions d'euros corresponents al 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut