L'Estany

L'Estany, primer municipi de l'Estat amb tot l'enllumenat públic de baix consum

El petit poble de l'Estany, al Bages, s'ha convertit en el primer municipi de l'Estat, i un dels primers d'Europa, amb tot l'enllumenat públic de baix consum. Els carrers i places de l'Estany s'il·luminaran a partir de demà totalment mitjançant tecnologia LED, que permet una reducció del 80% del consum d'energia i també comporta una disminució de les emissions de CO2 a l'atmosfera. Amb tan sols 400 habitants, aquesta localitat ha estat pionera en la implantació de leds, que ha tingut un cost total aproximat d'uns 46.000 euros, finançats pel consistori i la Diputació de Barcelona.

Actualitzat
El regidor de Medi ambient de l'Estany, Jordi Tort, ha explicat que l'operació ha consistit a "canviar les bombetes tradicionals de 100 watts per altres de tecnologia LED de 25 watts amb un cost total aproximat als 46.000 euros".

Les noves bombetes permetran que la factura del municipi passi de "15.000 euros anuals a 3.000 euros, que seran amortitzats en dos anys i mig", ha assegurat Tort que ha especificat que, a més, les noves bombetes "concentren la llum i no la difuminen", com passa amb les de sodi.

Tort ha destacat que amb aquesta millora el municipi "estalviarà en temps de crisi" i que per al canvi no ha calgut substituir els suports dels fanals sinó únicament les bombetes i ha afegit que localitats com Sant Cugat també compten amb aquest tipus d'enllumenat en alguns dels seus carrers.

Què són els leds?

Els llums de tecnologia LED o leds són els llums que porten els cotxes més moderns als frens o als intermitents, o també alguns semàfors. Són unes bombetes molt petites i potents que permetran reduir tant el consum d'energia com les emissions de CO2.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut