Mallorca

L'esquerra independent balear estendrà l'onada de consultes sobiranistes a les Illes

L'onada de consultes sobiranistes s'estendrà a les Balears. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, el 12 de desembre es constituirà la Plataforma d'Alcaldes i Regidors de les Illes pel Dret de Decidir, en un acte solemne al monestir de Cura, a Mallorca. Aquesta entitat, impulsada pel Partit Socialista de Mallorca (PSM), serà el primer pas en ferm de l'esquerra independent balear perquè, a mitjà termini, es puguin celebrar consultes populars als municipis de les Illes.

Actualitzat
El PSM ha escollit el 12 de desembre, el dia anterior que se celebrin més de 150 consultes a Catalunya, per començar el camí que ha d'estendre aquest tipus de referèndums a les Balears. L'esquerra independent de les Illes vol crear una plataforma de càrrecs electes que, coordinadament amb la plataforma similar de Catalunya, impulsi un clima favorable a les consultes. El PSM espera poder implicar-hi el teixit social i que aviat els referèndums siguin una realitat.

El partit ja ha traçat un pla d'acció que arrenca amb la promoció de mocions als ajuntaments per instar el Govern Balear a elaborar una llei que reguli les consultes populars. Els promotors de la iniciativa ho veuen factible perquè a llocs com Inca, on governa el PP amb majoria absoluta, ja s'han fet aquestes mocions i han prosperat.

El següent pas seria ja promoure les consultes populars als municipis balears. El PSM no ha decidit encara quina seria la pregunta que figuraria a les paperetes, però sí que té clar que han d'anar encaminades a dibuixar un mapa legal dels Països Catalans. ERC de les Illes Balears ha deixat clar que donaran suport a aquest tipus d'iniciatives.

Petra, un municipi de Mallorca governat pel PSM, s'apunta com el primer lloc on podrien començar a florir les consultes a les Illes.
Anar al contingut