L'esquerra abertzale considera irresponsable discutir sobre la desaparició d'ETA. (Foto: EFE)
L'esquerra abertzale considera irresponsable discutir sobre la desaparició d'ETA. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

L'esquerra abertzale qualifica el comunicat d'ETA de "valent" i "d'abast històric"

Els representants de l'esquerra abertzale Rufi Etxeberria, Txelui Moreno, Marian Beitialarrangoitia i Miren Legorburu han qualificat de "valent i d'abast històric" el comunicat emès aquest dilluns per ETA. Segons el seu parer, a partir d'ara es creen les condicions per a una nova negociació. Per això, consideren infructuós i irresponsable discutir sobre qüestions com la desaparició de la banda o analitzar el comunicat en clau de suficiència o insuficiència.

Actualitzat
L'esquerra abertzale afirma que les paraules de la banda terrorista "responen satisfactòriament" a la demanda que va fer la Comunitat Internacional a Brussel·les i a la que importants sectors de la societat basca van realitzar a Gernika -tant a ETA com el govern espanyol- per "apostar per un escenari de no violència amb garanties i normalització política".

La decisió que ha adoptat ETA obre de "forma clara i inequívoca" l'oportunitat d'"avançar de manera irreversible cap a un marc de pau i solucions democràtiques", han afegit. "Una decisió unilateral que no dubtem a qualificar de valenta, d'abast històric i determinant per impulsar una nova fase política", han subratllat.

L'esquerra abertzale considera que davant d'un "esdeveniment d'aquesta envergadura" l'Estat, el conjunt de la classe política i els agents socials i sindicals "han d'actuar amb la responsabilitat i l'altesa de mires que la societat basca i la comunitat internacional demanen per superar definitivament el conflicte polític i totes les seves tràgiques conseqüències". Han estès aquesta demanda també al govern francès.

L'esquerra abertzale s'ha reafirmat en l'aposta política definida en el document "Zutik Euskal Herria" i en l'impuls d'"un nou projecte polític i organitzatiu amb compromisos ferms per les vies polítiques i democràtiques".
Anar al contingut