Bilbao i Vitòria

L'esquerra abertzale es manifesta al País Basc contra la il·legalització de les seves formacions

Els nacionalistes bascos no s'han estat de braços plegats mentre esperaven la decisió del Tribunal Suprem. Centenars d'abertzales s'han manifestat a Bilbao i Vitòria contra la il·legalització de les seves formacions electorals. La candidata a l'Ajuntament de Bilbao per Bilboko Abertzale Socialistak, Jone Goirizelaia, ha reiterat que volen un procés democràtic i ha criticat l'Estat per haver posat en marxa els seus mecanismes per evitar que l'esquerra independentista arribi als ajuntaments.

Actualitzat
Goirizelaia ha explicat a capital biscaïna que "l'esquerra abertzale ha dit per activa i per passiva que vol un procés democràtic, però que el procés democràtic va unit a unes eleccions democràtiques". Durant la concentració, l'advocada i exdiputada de Batasuna ha criticat el PSOE, el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, el PNB i els seus dirigents, Josu Jon Imaz i Iñigo Urkullu.

Goirizelaia ha assegurat que "l'esquerra abertzale ha posat tot el que estava en les seves mans per aconseguir unes eleccions democràtiques" però, afegeix que l’Estat ha posat en marxa tots els mecanismes possibles per evitar que l’esquerra abertzale pugui presentar-se a les municipals, a les diputacions i al Parlament navarrès.

A Vitòria, al voltant de mil persones s’han manifestat pels carrers amb el mateix objectiu. A la capçalera de les dues manifestacions s’han situat coneguts dirigents de l'esquerra abertzale. A la capital alabesa, el coordinador de Batasuna a Àlaba, Hasier Arraiz, ha denunciat "l'extrema gravetat de la situació que ha provocat la decisió política que ha pres el govern del PSOE", i ha fet una crida a la ciutadania perquè "respongui amb fermesa i amb contundència".

Durant el recorregut de les mobilitzacions, els manifestants han corejat crits contra el PNB, a qui han acusat d’"espanyol", i contra l'Estat, que han titllat de "terrorista". Els assistents han portar ikurriñes i pancartes amb l'estrella vermella que caracteritza les candidatures d’ASB i AB. Els dos recorreguts, custodiats per l'Ertzaintza, la policia local a Vitòria i la policia municipal a Bilbao, han transcorregut amb normalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut