Barcelona

L'espot electoral del PP augura un 30% d'atur en una Catalunya independent

Un segon anunci recupera un fragment de l'espot de les eleccions del 2010 sobre una informació fictícia segons la qual Mas i ERC pactaven un referèndum per la independència un any després d'aquells comicis. En la presentació de la campanya, Dolors Montserrat, ha negat que els anuncis segueixin l'estratègia de la por.

RedaccióActualitzat
El PP català ha presentat avui els espots de campanya electoral, on es fa èmfasi en els efectes negatius que, segons aquest partit, tindria una hipotètica independència de Catalunya. En un d'ells, per exemple, destaquen que l'atur pujaria fins al 30% per la marxa de les principals empreses, que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea i que el pagament de les pensions s'endarreria tres mesos per problemes de tresoreria.

Un segon anunci recupera, de fet, part de l'espot que els populars van fer per a la campanya de les anteriors eleccions, les del 2010. En concret, recuperen un fragment sobre una informació fictícia segons la qual Mas i ERC pactaven un referèndum per la independència un any després d'aquells comicis. El fragment l'acompanyen de la frase: "Vam avisar fa dos anys. I ho tornem a fer ara".

La vicepresidenta tercera del Congrés i coordinadora de la campanya del PP català, Dolors Montserrat, ha assegurat, en la presentació de la campanya, que el temps "ha donat la raó" als populars. També ha negat que els anuncis segueixin l'estratègia de la por i ha sostingut que "igual que l'espot del 2010 s'ha complert, això és el que passarà si CiU aconsegueix la majoria absoluta el 2012".

Montserrat també ha marcat distàncies amb l'informe de la FAES, la fundació presidida per José María Aznar, on es nega que Catalunya pateixi cap espoli fiscal. La directora de campanya del PP català ha demanat que aquests debats es facin amb serenor i fora de períodes electorals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut